Annons

Ödeshögsbostäder vill slippa skolmaten

Ödeshög Ödeshögsbostäders fick det udda uppdraget att ta ansvar för skolmaten.Vd Sven-Lennart Svensson hoppas att maten snart ska lyftas över på någon annan kommungren.

​Ödeshögsbostäders verksamhet är teknisk, handlar om fastigheter och om att serva och bemöta hyresgäster. Skolmaten passade liksom aldrig in.

Annons
– Det är en främmande fågel hos oss, säger Sven-Lennart Svensson.
Visserligen är det kostchefen, Espen Rognstad, som jobbar med själva maten. Men verksamheten ska hanteras i stort av Ödeshögsbostäder.
Mat till förskolor, skolor och äldreomsorgen innebär cirka 1 100 luncher om dagen och kvällsmat utöver det inom äldreomsorgen. Maten lagas i två produktionskök och hanteras också i åtta mottagningskök.
Sven-Lennart Svensson menar att skolmaten dels stjäl fokus från det som Ödeshögsbostäder bör ägna sig åt, fastigheter. Dels skulle skolmaten säkert få bättre stöd i någon annan kommunal verksamhet.
– Vi ska i vinter sätta oss och titta på det här och se om det går att flytta över skolmaten till någon annan kommunal verksamhet. Jag hoppas verkligen att det blir så, säger Sven-Lennart Svensson.

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Ny värd för 19 hyresgäster i Ödeshög Nästa vecka höjs hyrorna hos Ödeshögsbostäder Hotellrum blir lägenheter i Ödeshög Svårt att köra på el som hyresgäst - glest mellan laddstolparna Ulla och Hjördis fixade seniorboende i Ödeshög

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.