HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ökänt skandalhus i Malmö får ny ägare

Malmö Den tidigare hyresvärden på Södra Bulltoftavägen 60 har hållit sig undan myndigheterna. Förfallet är omfattande och miljöförvaltningen har hotat med rekordviten. "Allt går att fixa och lösa", säger den nya och blivande ägaren.
Södra Bulltoftavägen 60

Renoveringsbehovet i trevåningshuset på Kirseberg är omfattande och fastigheten är ökänd inom branschen. Miljöförvaltningen har i omgångar hotat med viten på över en halv miljon kronor och oroar sig för att fukt skadar de boende.

Läs mer här och här om turerna runt skandalhuset.

Läs ocksåDe boendes seger blev kortvarig – nu tvingas de acceptera nya kökLinda Petersson bor med fyraårige sonen Oliver i en trea på Ernst Kristenssons gata i Lunden. Hon är tveksam till om de kommer att bo kvar efter den kostsamma stamrenoveringen. ”Jag hamnar inte på bar backe, men jag får lägga betydligt mer på att hyra i stället för att leva och hitta på saker med min son.”

Ett grundläggande problem har varit att den tidigare ägaren har varit omöjlig att få kontakt med. Varken miljöförvaltningen eller missnöjda hyresgäster har lyckats.

Nu tar historien en ny vändning. I mars tar Bertil Assarsson över fastigheten genom ett nytt bolag.

Ruttna fönster på Södra Bulltoftavägen 60.

Köparen har en bakgrund som hyresvärd och fastighetsförvaltare. Han är bekant med de tidigare ägarna har varit involverad och “hjälpt till” i huset på Södra Bulltoftavägen. Han säger till Hem & Hyra att han har en långsiktig tanke med att ta över hyreshuset.

Vad har du för planer?

– Planen är att göra det fint och fixa till problemen. Jag har inga planer på att bara köpa och sälja vidare. Det ska förvaltas.

Vad kommer du att göra rent konkret?

Läs ocksåNyrenoverade studentbostäder klara för inflyttning - med miljön i åtanke

–  Fönstren ska bytas, taket ses över och fasaden fixas till. Sen ska jag renovera badrummen men det är inget som kommer att hända det första året. Tanken är att kåken ska bli i toppskick.

Huset har stora renoveringsbehov och i köpet ingår de tidigare viteshoten. Hur tänker du runt det?

– Allt går att fixa och lösa. Man behöver inte riva. Man ska bara engagera sig och få det gjort.

Läs ocksåJoakim tar kampen mot Uddevallahem - "oklara regler om rökning"Rökning, skadestånd

Hyresgästerna har tidigare haft svårt att nå ägaren. Kommer de att få tag på dig?

– De har redan mitt nummer och jag har pratat med flera. Jag svarar alltid.

Läs också Kommunen vill stoppa fönsterbyte i Skövde - beslutet överklagas Minusbudget klubbad i region Västra Sverige – ombildningar och renovräkning i fokus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.