Annons

Pappa blir av med lägenhet efter sonens nattliga störningar

Alingsås En man i Alingsås blir nu av med sin lägenhet efter att han och hans son vid upprepade tillfällen gjort grannarna otrygga och levt om.
Alingsåshem
Foto: Kajsa Wedberg

Polisen har vid flera tillfällen gjort hembesök hos mannen och hans son som bor i Alingsås.

Problemen började redan i november 2020 när grannarna klagade på att det var spring och stök vid lägenheten. Mannen, som stod på kontraktet till lägenheten förklarade då att han förstod allvaret i situationen och att han skulle säkerställa att det inte skulle förekomma fler störningar.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Men, problemen fortsatte och eskalerade. Polis åker till lägenheten när sonen ska ha slagit in en fönsterruta och uppträtt hotfullt mot grannarna. Därefter fortsätter störningarna att avlösa varandra. Anmälningarna vittnar om bråk i lägenheten där polis tillkallas, krukor som förstörs, grannar som inte känner sig trygga och inte kan sova på grund av stök i lägenheten.

Annons

Pappan förklarar för det kommunala bostadsbolaget Alingsåshem att hans son inte längre får befinna sig i lägenheten och att han vidtagit nödvändiga åtgärder.

Men, bara några månader senare så var det pappans tur. En granne skickade in en anmälan om att pappan knackat på deras dörr, påverkad och ville bli insläppt då han tappat bort sina nycklar och sin telefon. Grannen släppte inte in pappan men erbjöd att ringa efter hjälp så att han skulle kunna bli insläppt. Mannen blev då arg och började sparka på dörren. Senare samma kväll kommer han tillbaka och processen upprepades med erbjudande om hjälp och sen sparkar på dörren. Den tredje gången ringde grannarna polisen. Strax innan så hade en annan granne flyttat på grund av rädsla för mannen och hans son.

Annons
Läs också21-åring vägrade betala hyran – misshandlade sin hyresvärd med metallpinneMetallpinne och Skellefteå tingsrätt.

Nu vräks alltså mannen och hans son då de skapat otrygghet i området, trakasserat grannarna och slagit sönder deras grejer.

Läs också Enköpingsbo kunde inte vistas i sin lägenhet på grund av kedjerökande granne Hyresgästen stal el från tvättstugan – nu riskerar han att bli vräkt Gör succé hos turister men stör grannarna - nu vill värden vräka mannen Kompisen förstörde övervakningskamera – nu vräks hyresgästen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.