Annons

Paret från Falun betalade inte hyran i tid – tvingas flytta

Falun Ett par från Falun har tvingats flytta från sin lägenhet efter att de bommat att betala hyran i tid. Det har Falu tingsrätt slagit fast i en dom.
Bilden visar centrala Falun med kyrkan i bakgrunden.
Foto: Mattias Frödén
Ett par från Falun betalade inte hyran i tid. Nu har de förlorat sin hyresrätt.

Det hjälpte inte att mannen och kvinnan i efterhand betalade hyran till hyresvärden Kopparstaden. Det hade gått mer än en vecka efter förfallodagen och då mister man rätten till sin hyresbostad.

Till saken hör att paret därefter fortsatte att slarva med hyran.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Falu tingsrätt meddelade sitt beslut i en så kallad tredskodom. Det betyder att om en av parterna inte dyker upp vid förhandlingen så förlorar den parten målet. I det här fallet kom aldrig mannen och kvinnan till den muntliga förhandlingen i Falu tingsrätt.

Annons

I domen den 18 februari slog rätten fast att paret omedelbart måste flytta från lägenheten.

Mannen och kvinnan överklagade dock till Svea hovrätt eftersom de hävdade att de inte hade blivit kallade till förhandlingen. De ville därför att hovrätten skulle skjuta upp verkställigheten av tingsrättsdomen. Men Svea hovrätt sade nej till deras begäran med hänvisning till att de inte kunde bevisa att tingsrätten missat att kalla dem.

Annons
Läs ocksåAlla Faluns studenter garanteras bostad

Förutom att paret tvingats flytta ska de betala Kopparstadens rättegångskostnader på 4 106 kronor.

Läs också Bra år för Kopparstaden Hyresgästen lämnade kvar möbler – och död katt "Inte klokt": 888 kronor för att byta ett lysrör – värden backade och sänkte priserna Per fick pengar tillbaka – så kan du upptäcka om din värd höjer hyran utan att förhandla

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.