Annons

Bra år för Kopparstaden

Falun En mild vinter och försäljningar är två av anledningarna till att Kopparstaden gjorde en vinst på 178 miljoner kronor i fjol. Vinsten har använts till att betala lån.

I ett pressmeddelande skriver kommunala Kopparstadens vd Pernilla Wigren att företaget nu har en soliditet som närmar sig 20 procent.

– Det är en bra nivå för att kunna ta oss an de stora utmaningar vi har framför oss med nybyggnation och ökade renoverings behovs, skriver vd vidare.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Under året sålde alltså Kopparstaden 434 lägenheter, bland annat i Herrhagen, till HSB. Dras försäljningen av  återstår 20 miljoner kronor som företaget tjänade på den varma vintern, ”effektivare uthyrning och lägre fastighetsskatt”.

Annons

På ett styrelsemöte i veckan redovisades också de underhållsåtgärder som gjordes i fjol, kostnaderna för det var 148 miljoner kronor, och vad som ska göras under de kommande tio åren. 

– Vi ligger rätt i fas med underhållet men nu kommer miljonprogramsområdenas behov vilket gör att vi måste öka insatserna kraftigt under en tioårsperiod framöver, skriver Pernilla Wigren.

Annons
Läs ocksåUlf och Charlotta la 1 miljon ur egen ficka på sitt kök – nu vill värden riva ut det
Läs också Förre fackordföranden rasar mot fackförbundets lyxrenovering av hans hyreshus: "Gör ont i mitt hjärta" Rapport: Så stor del av din hyra blir vinstpengar för hyresvärden Forskare: Störningar får flest att flytta vid renoveringar Alingsåshem backar från försäljningsplaner: "Inte en god affär", säger vd:n

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.