Annons

Premiär ikväll för teve-serien om Trevligt Folk

Borlänge Nu kommer Trevligt Folk, filmen om det somaliska bandylaget med basen i Borlänge, i en deluxeversion för teve. Ikväll är det premiär på Kanal 5.
Patrik Andersson, mannen bakom det somaliska bandylandslaget i Borlänge, vid premiären på filmen Trevligt Folk för ett år sedan. Ikväll sänds teveserien Trevligt Folk deluxe för första gången. Foto: LENA MATTSSON

Trevligt Folk, som alltså skildrar det osannolika men charmiga somaliska bandylandslaget i Borlänge, fick överlag mycket goda recensioner när den hade premiär för ett år sedan.

Bandylandslaget bestående av somaliska flyktingar som bor, studerar och arbetar i Borlänge, bildades sedan Borlängeentreprenören Patrik Andersson fått en idé som han tänkte skulle gagna både de somaliska ungdomarna i synnerhet och Borlänge i allmänhet. Och med facit i hand kan man nog säga att han lyckades med det han förutsatte sig, Borlängeborna ställde upp och de somaliska ungdomarna som aldrig tidigare stått på ett par skridskor kunde spela sitt första mästerskap.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson följde historien från starten och var med på resan till VM i Sibirien. På Instagram skriver Filip Hammar i dag om Patrik Andersson som för tillfället vårdas på sjukhus för hjärtproblem:

Patrik älskade kameran. Kameran älskade Patrik. Han var en oumbärlig kraft i det som skulle bli en underbar, men understundom skakig resa. Den älskvärda initiativtagaren fanns alltid där och spred energi, en känsla av att detta till varje pris skulle bli av. För att han på allvar ville förändra sin hemstad. Men han ville också uppmärksammas för detta. Och där nånstans fanns magin. Det genuina, vackra uppsåtet, kombinerat med en dröm om att få synas, och att på lång sikt skaffa en manager och föreläsa i hela Europa.

Annons

Filip Hammar avslutar sin hyllning till Patrik Andersson så här:

Läs ocksåHemmamatch för Trevligt folk

Han var transparent från första stund, generös med sina fel och brister, och omöjlig att inte golvas av. Och det som till en början framstod som en fantasi blev verklighet… Vi håller alla tummar i världen för dig, kompis. Och vi älskar dig.

Tidigare artiklar om det somaliska bandylandslaget på hemhyra.se/dalarna:

Filmpremiären.

Annons

Matchresultaten i VM.

Skridskotränaren.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.