Annons

Rättegång mot Norrviddens tidigare vd inleds

Sundsvall I dag inleds rättegången mot Norrviddens tidigare vd Peter Andersson. Han misstänks för att ha förskingrat nära 4,5 miljoner kronor med falska fakturor.

Det var i samband med att Östersundsföretaget Diös förvärvade Norrvidden i slutet av år 2011 som oegentligheterna uppdagades. Diös vd Christer Sundin lämnade in en polisanmälan om det misstänkta fusket och i december förra året åtalades Peter Andersson. I dag inleds rättegången i Sundsvalls tingsrätt.

Han misstänks för att ha lurat till sig 4,5 miljoner kronor från företaget. Bland annat ska han ha renoverat sin villa i Sundsvall för 1,8 miljoner kronor, köpt 80 liftkort i Vemdalen och bjudit en vän på lyxmiddag – allt misstänks Norrvidden ha fått betala för. I fokus för rättegången är fyra misstänkta bluffakturor som den tidigare vd:n ska ha attesterat och godkänt under åren 2008 till 2011.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Rättegången beräknas hålla på resten av veckan. Peter Andersson är misstänkt för bland annat grovtrolöshet mot huvudman och grovt osant intygande. Han nekar till brott.

Annons
Läs också Norrviddenhärvan fortsätter i hovrätten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.