HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Rättegång mot Norrviddens tidigare vd inleds

Sundsvall I dag inleds rättegången mot Norrviddens tidigare vd Peter Andersson. Han misstänks för att ha förskingrat nära 4,5 miljoner kronor med falska fakturor.

Det var i samband med att Östersundsföretaget Diös förvärvade Norrvidden i slutet av år 2011 som oegentligheterna uppdagades. Diös vd Christer Sundin lämnade in en polisanmälan om det misstänkta fusket och i december förra året åtalades Peter Andersson. I dag inleds rättegången i Sundsvalls tingsrätt.

Han misstänks för att ha lurat till sig 4,5 miljoner kronor från företaget. Bland annat ska han ha renoverat sin villa i Sundsvall för 1,8 miljoner kronor, köpt 80 liftkort i Vemdalen och bjudit en vän på lyxmiddag – allt misstänks Norrvidden ha fått betala för. I fokus för rättegången är fyra misstänkta bluffakturor som den tidigare vd:n ska ha attesterat och godkänt under åren 2008 till 2011.

Annons
Läs ocksåNorrviddenhärvan fortsätter i hovrätten

Rättegången beräknas hålla på resten av veckan. Peter Andersson är misstänkt för bland annat grovtrolöshet mot huvudman och grovt osant intygande. Han nekar till brott.

Annons

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.