Annons

Rökning på balkongen inför rätta

Falun Ska hyran sänkas när grannen röker på balkongen? Den frågan har tingsrätten i Falun att ta ställning till.​

​Att under lata sommardagar inte kunna fika och sola på sin balkong för att grannen röker cigaretter, borde ge en hyressänkning. Det menar Hyresgästföreningen i Dalarna som i början av förra året stämde det allmännyttiga bostadsbolaget Kopparstaden.

Annons
Hem & Hyra har tidigare skrivit om fallet som är principiellt viktigt för alla rökare, grannar till rökare och hyresvärdar.
Fallet togs upp i tingsrätten i Falun i går, torsdag, och kom att handla om vad man som hyresgäst får tåla.
Bor man i hyresrätt, menar Kopparstaden, får man tåla ljud och dofter även när de inkräktar i ens vardag. I varje fall i skälig omfattning.
Men vad är då skäligt? Under förhandlingarna tvistades det om hur många cigaretter som egentligen röktes på balkongen den där varma sommaren 2005. Var det tio eller 60 cigaretter om dagen?
Ja, det ska nu tingsrätten i Falun ta ställning till. Dom väntas om några veckor.

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Juridiskt ombud: Därför ska hyresgästen inte betala för påstådda rökskador Var fjärde ung vuxen bor kvar hos föräldrarna - de flesta mot sin vilja Enköpingsbo kunde inte vistas i sin lägenhet på grund av kedjerökande granne Fängelsedomar i muthärva inom kommunalt fastighetsbolag överklagas Regionkontor flyttar till brokig stadsdel: ”Vi ska vara där folk är”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.