HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Rökning på balkongen inför rätta

Falun Ska hyran sänkas när grannen röker på balkongen? Den frågan har tingsrätten i Falun att ta ställning till.​

​Att under lata sommardagar inte kunna fika och sola på sin balkong för att grannen röker cigaretter, borde ge en hyressänkning. Det menar Hyresgästföreningen i Dalarna som i början av förra året stämde det allmännyttiga bostadsbolaget Kopparstaden.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om fallet som är principiellt viktigt för alla rökare, grannar till rökare och hyresvärdar.
Fallet togs upp i tingsrätten i Falun i går, torsdag, och kom att handla om vad man som hyresgäst får tåla.
Bor man i hyresrätt, menar Kopparstaden, får man tåla ljud och dofter även när de inkräktar i ens vardag. I varje fall i skälig omfattning.
Men vad är då skäligt? Under förhandlingarna tvistades det om hur många cigaretter som egentligen röktes på balkongen den där varma sommaren 2005. Var det tio eller 60 cigaretter om dagen?
Ja, det ska nu tingsrätten i Falun ta ställning till. Dom väntas om några veckor.

Läs också Chocknota för ännu en rökande hyresgäst - krävs på 337 000 kronor: "Sinnessjukt" Pojke föll sex meter när balkongen gav vika – hyresvärden dömd på nytt Hyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.