Annons

Siv på Dunderbacken hoppas få en ny hyresvärd

Finspång K/S Sweden Real Estate Portfolio vill sälja området Dunderbacken i Finspång. Och trots att det varit jobbigt med alla ägarbyten tycker hyresgästen Siv Broman att det vore en bra idé.

​Siv Broman flyttade till Dunderbacken 2004 och har sedan dess haft flera olika hyresvärdar. Hon tycker att det har varit jobbigt att husen bytt ägare flera gånger, men hoppas ändå att det ska ske igen.

– Om det bara blir en bra hyresvärd så tycker jag att det känns okej. Det är så mycket som inte fungerar. När snön kom och ingen skottade ringde jag och frågade och fick svaret att de skulle komma snart. Men det tog två dagar.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Siv är missnöjd med den yttre skötseln i området. På parkeringsplatsen står en utbränd husvagn. Branden inträffade i augusti. Intill står en minibuss som Siv hävdar är övergiven.

– De som äger den flyttade för två år sedan.

Men även om nedskräpning och dålig skottning irriterar Siv tycker hon att det jobbigaste problemet är att hon fryser hemma.

Läs ocksåNystartat fik samlar grannarna

– Nu, efter att jag har sagt till, är temperaturen uppe på drygt 17 grader inne, men i oktober var det nere på 14, säger hon.

– Många väljer att flytta härifrån, men jag orkar inte flytta, säger Siv.

Annons

Lokaltidningarna rapporterar då och då och bråk och kriminalitet i området. Förra året mördades en man i sin lägenhet. Men Siv känner sig inte otrygg.

Läs ocksåHan vill rusta Dunderbacken

– Jag har ju min hund, som tur är.

Peder Ring, vd för Effektiv Fastighetsförvaltning som förvaltar Dunderbacken, tycker att det har blivit lugnare.

– Vi har skärpt vår uthyrningspolicy och det börjar märkas, säger han.

– Vi är mer ifrågasättande nu än vi varit tidigare.

Konceptet andra chansen, som innebär att även personer med betalningsanmärkningar får hyra, finns kvar men enligt Peder Ring undersöker man så långt det är möjligt hur blivande hyresgäster har skött sig där de har bott tidigare.

Annons

– Vi anlitar också väktare som har öppnat kontor i området för att finnas nära till hands om det skulle behövas, säger Peder Ring.

Han säger sig känna till att det varit klagomål på bland annat snöröjningen i vinter.

– Men vintern har varit extrem och då måste man förstå att det kan ta tid innan det är plogat överallt, säger han, även om han håller med Siv Broman om att två dagar är för lång tid.

– Att det står fordon och skräpar på parkeringen beror på att vi inte bara får ta bort dem hur som helst. Det kan vara olagligt.

Läs också Ny ägare till Dunderbacken Föreningen vräks från fritidslokal Dunderbacken kan få nya ägare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.