Annons

Dunderbacken kan få nya ägare

Finspång Hyreshusen i Dunderbacken i Finspång ser ut att få nya ägare i höst. Enligt konkursboet är det klart med en köpare av miljonprogrammet.
Foto: Jakob Kindesjö
Dunderbacken kan få nya ägare i höst.

Det var förra året som fastighetsbolaget KS Sweden Real Estate gick i konkurs. Bolaget stod som ägare till bland annat de 270 lägenheterna på Dunderbacken i Finspång.  Husen har därefter lagts ut till försäljning och under sommaren har cirka tio intressenter hört av sig till konkursboet. Efter förhandlingar står det nu klart att fastighetarna ska få nya ägare i höst.

– Vi är i slutfasen av en transaktion. Vi är överens rent avtalmässigt om affären och när ett tänkt tillträdesdatum ska ske, förklarar Dan Törnsten, vd för Coilers och talesperson för konkursboet.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

I affären ingår inte bara Dunderbacken utan det rör sig om en hel portfölj med fastigheter på flera orter. Enligt uppgörelsen ska husen tas över den 1 november i år. Men innan dess kan mycket hända och det är först efter tillträdesdatumet som affären är helt genomförd. Den tilltänkta köparen är inte någon obekant hyresvärd, berättar Dan Törnsten. 

Annons

– Det är en välkänd fastighetsägare och förvaltare av hyresfastigheter både i Östergötland och på flera orter i Sverige.

Det har riktats kritik mot brister i skötsel och underhåll på Dunderbacken. Vad har den nya ägaren för planer?

Läs ocksåNystartat fik samlar grannarna

– Det man kan säga är att de har en plan för området och tänker satsa på att utveckla det. Det var något som den tidigare fastighetsägaren inte hade råd med att genomföra, säger Dan Törnsten.

Annons
Läs också Hyresbrister ska avslöjas i Finspång Finspång kan få 200 lägenheter Chatarina har alltid reslust Vd-villa byggs om till hyreshus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.