Annons

Han vill rusta Dunderbacken

Finspång Thomas Melin tänker rusta upp hyreshusen på Dunderbacken i Finspång. Den nya hyresvärden kommer få namnet Fiskeby fastighets AB, berättar han för Hem & Hyra.
Foto: Gry Hindevall
Thomas Melin har tagit över Dunderbacken i Finspång.

För knappt en vecka sedan tog Thomas Melin över fastigheterna i K/S Swedens konkursbo genom bolaget Havanna Holding AB med säte i Helsinborg. I köpet på omkring 500 lägenheter ingick bland annat miljonprogrammet Dunderbacken i Finspång med 269 lägenheter.

Men Havanna Holding kommer inte bli namnet på den nya hyresvärden – det blir istället bolaget Fiskeby fastighets AB, berättar vdn Thomas Melin. Nu planerar han att genomföra en upprustning av Dunderbacken.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Vi har gjort vissa besiktningar och det finns en hel del grejer som behöver fixas. En del åtgärder som taken har blivit gjorda av konkursboet, men det finns mer att göra. Vi har satt oss ned med förvaltaren och kommer att göra en upprustningsplan för området.  

Kommer ni att höja standarden?

Annons

– Vi får se, det är för tidigt att säga. Men standardhöjande åtgärder kan bli aktuellt senare, säger han.

Läs ocksåNystartat fik samlar grannarna

Närmast handlar det om att ta tag i de cirka 50-60 stycken lägenheter som står tomma i området. Planen är att rusta upp och hyra ut dem.

– Inom fjorton dagar kommer vi att påbörja arbetena inne i lägenheterna. När det gäller dräneringen runt fastigheterna så blir det nog av först efter vintern, säger han.

Annons
Läs också Ny ägare till Dunderbacken Föreningen vräks från fritidslokal Dunderbacken kan få nya ägare Dunderbacken får ny förvaltare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.