Annons

Släckt hopp om Rivella

Avesta Det fanns en skugga av hopp men den är borta. Det säger Marcus Kjellin, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen, efter att ha träffat företrädare för Rivella.

Rivella med danska ägare och över 700 lägenheter i Krylbo och Karlbo företräddes av tre representanter när Hyresgästföreningen träffade dem; Colliers i Stockholm som sköter den ekonomiska förvaltningen, den danske förvaltaren som sköter den löpande förvaltningen, och Fastighetsägarföreningen.

– Men ingen av dem har mandat att förhandla. Den skugga av hopp som fanns om att de skulle ta fram underhållsplaner och göra det som måste göras är borta, säger förhandlingsledare Marcus Kjellin på Hyresgästföreningen i Borlänge.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Colliers gav beskedet om att det inte kommer att bli någon renovering av fönster och fasader och heller inga stamrenoveringar. Det finns helt enkelt inga pengar till det.

Annons

– Den danske fastighetsförvaltaren ser behoven men han har inget mandat till att göra några större underhållsinsatser. De underhållsplaner som Omniagruppen sa att man hade de finns helt enkelt inte, säger Marcus Kjellin.

När han träffade de tre företrädarna för Rivella backade de till slut i frågan om kabelteve för hyresgästerna. Att kanaler försvunnit skylldes på Omniagruppen som missförstått frågan och handlat fel.

Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

– Kabelteveavtalet kommer att förlängas och hela utbudet ska komma tillbaka. Endera blir det en fortsättning med Comhem eller så får hyresgästerna ett större utbud med Telia, säger Marcus Kjellin.

Annons

Men vad gäller problemen i stort för hyresgästerna i Krylbo och Karlbo verkar läget vara lika hopplöst som tidigare. Hyresgästföreningen och Marcus Kjellin väntar nu bara ”på nästa skräll”.

Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.