Annons

Snurr igen i Hedemora

Hedemora De nära 600 medlemmarna i Hyresgästföreningen i Hedemora har nu fått en ny ledning. På ett möte nyligen valdes en styrelse som är sugna på att börja jobba.
Hyresgästföreningen i Hedemora har länge saknat styrelse men nu ska det bli fart på arbetet lovar den nyligen valde ordföranden Bertil Wennberg. Foto: LENA MATTSSON

Hedemoraföreningen har saknat styrelse i flera år men nu har två män och fem kvinnor tagit på sig styrelseuppdrag och är redo att börja arbeta för sina medlemmar. Styrelsen består av Bengt Fogelberg,  Bertil Wennberg, Eivor Stenström, Paula Roos, Britt Ryberg, Elisabeth Ljuvas och Marika Groth.

Bertil Wennberg valdes till ordförande och han ser fram emot arbetet och har redan tillsammans med de övriga diskuterats vad som är viktigast att jobba med; nybyggnationer, integration och hyresnivåer.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi kommer att vara delaktiga i arbetet när det tas fram en långsiktig plan för nybyggnationerna i kommunen. Bostadsbristen är stor och det är jättebra att vi och kommunen kan samverka. I dag är det stora skillnader mellan olika bostadsområden och mellan kommunala och privata hyresvärdar och det ska vi också jobba med, säger Bertil.

Ett annat område föreningen ska samarbeta tillsammans med kommunen i är integrationsfrågorna:

Annons

– Ja, där ska vi vara med så mycket som det går. Det är viktigt att vi hyresgäster verkligen pratar med varandra oavsett var vi kommer ifrån, det är det enda sättet att förändra. 

Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

Och självklart ska de nya hyrorna förhandlas, både de kommunala med Hedemorabostäder och de privata hyrorna med värdarnas företrädare. 

Till sist Bertil, det sägs att du har en mycket speciell titel och en ovanlig ordförandeklubba som du använder på mötena?

Annons

– Ja, jag arbetar med att hjälpa massaier att bygga upp mejerier sedan flera år, jag är utbildad livsmedelsingenjör, och första gången jag kom till Tanzania blev jag utnämnd till hedersmassai. Klubban fick jag av överhövdingen vid en särskild ceremoni och han hade en likadan som den jag fick. Det känns väldigt speciellt att använda den!

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.
Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.