Annons

Sonen stal – 90-åriga mamman vräktes

Dalarna Sonen skulle betala mammans hyra men tog istället pengarna, nära en kvarts miljon, själv. Den 90-åriga mamman vräktes på grund av hyresskulderna. Nu har sonen dömts för sitt brott.

Det var i samband med att pappan/maken dog för tre år sedan som den 51-årige sonen i södra Dalarna åtog sig att sköta sin mors ekonomi. Hon gav honom tillgång till sina konton via koder och säkerhetsdosor med löftet om att han skulle betala hennes hyra, andra räkningar, och hjälpa till med hennes handling.

Men sonen försåg i stället sig själv från mammans konto och betalade inte ens hennes hyra. På grund av de uteblivna hyresinbetalningarna vräktes mamman.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Sonen är nu dömd av tingsrätten i Falun till villkorlig dom och ska betala sammanlagt nära en kvarts miljon kronor till sin mamma och dessutom en avgift till brottsofferfonden.

Sonen hävdade i tingsrätten att han fått pengarna som ett lån från modern men tingsrätten trodde mer på mammans version av vad som hänt. Att han döms för trolöshet mot huvudman beror på moderns beroendeställning till sonen. Tingsrätten skriver också i sin dom att sonen begått gärningen med uppsåt.

Annons
Läs också Trakasserade grannarna med ringklockor om nätterna - nu förlorar kvinnan sitt hem Victorias hem hyrdes ut innan hon flyttat ut – får 20 000 i kränkningsersättning: "Det är ingenting!" Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Hyresgästen länsade kvinnans lägenhet på möbler och saker: ”Trodde inte det var sant”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.