Annons

Stipendium till eldsjälar

Falun ​​Jonah Arnell och Haisam Ahmad på Café Delfinen som funnits i Nedre Norslund i Falun sedan drygt ett år blev nyligen Sockanstipendiater och fick 10 000 kronor var för sitt arbete.

​Jonah Arnell och Haisam Ahmad  är två av eldsjälarna som såg behoven av aktiviteter för barn, ungdomar och vuxna i stadsdelen och startade Delfinen där det nu finns mängder av saker att göra för alla. Delfinen får stöd av bland andra Hyresgästföreningen.

Sockanstipendiet delas ut av till minnet av Mattias Ström, som kallades Sockan, som föll offer för oprovocerat våld för sju år sedan. I motiveringen skriver hans anhöriga:

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

”Förebyggande arbete handlar om samverkan mellan människor. Ert oförtröttliga engagemang på Café Delfinen i nedre Norslund i Falun, har fått en allt större spridning.
Ni har med kärlek och gränser (kramar och ramar) fått barn och ungdomar att inse vikten och betydelsen av begrepp som ansvar, respekt och solidaritet. Jonah Arnell och Haisam Ahmad – ni är därför mycket värdiga mottagare av 2011 års Sockanstipendium på 20 000 kr (tjugotusen kronor)”.

Vid överlämnandet, som kom som en överraskning, sade Jonah Arnell till Dala-Demokraten:
– Alla kan vi göra någonting, det går att hjälpa till. Vi har kämpat och ibland fått ta pengar ur våra egna fickor. De här pengarna kommer att göra nytta.

Annons
Läs också Bildrik bok om Hyresgästföreningens första sekel – här inträffade de gyllene åren Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt" Barbro vill inte sitta på två stolar - nu tar hon ett kliv uppåt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.