Annons

Stor succé för nytt kafé

Falun ​Redan en månad efter premiären känner både barn och vuxna att Café Delfinen i Nedre Norslund har förändrat och fyllt ett tomrum.

​Jonah Arnell, Haisam Ahmad och Ingrid Snickar tar emot på Kopparvägen 39 B. Kaffet står på och redan innan man öppnar kommer de första besökarna.

Lokalerna är ett före detta dagis och här finns nu plats för pyssel, läxläsning, bordtennis, tevetittande, styrketräning, matlagningskurser och, såklart, möjligheten att köpa fika och bara prata ett tag.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Kafét, som drivs av bland andra Hyresgästföreningen, Verdandi och Kopparstaden, är öppet alla dagar utom måndagar mellan 15 och 19 och de tre är här varje dag.

– Vi såg att barnen inte hade något att göra, det här stod högst på allas önskelista, säger Jonah Arnell.

Annons

– Nu har det blivit lugn och ro, förr var det mycket skrik och förstörelse utomhus, säger Haisam Ahmad.

Läs ocksåDyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat"

– Ja, på Willys säger de till och med att snatteriet har blivit mycket mindre sedan vi öppnade, säger Ingrid Snickar.

Respekt och allas lika värde är två saker de vill lära ut och det ska ske både med diskussioner, kurser och pyssel. Men det blir fester också, nu närmast väntar stort Halloweenfirande och därefter blir det Luciafirande och julbord.

Annons

– Ännu fler vuxna behövs och tonåringar som kan läsa läxor med de mindre och hjälpa till att förvandla området till en plats där man verkligen vill bo, säger Haisam Ahmad.

Läs ocksåStorkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå
Läs också Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt" Barbro vill inte sitta på två stolar - nu tar hon ett kliv uppåt Ja till varmhyra och sänkt tröskel för unga – här är stämmans beslut i korthet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.