Annons

Ta klivet in i historien

Nyheter Några få gånger om året är Stockholms stadsmuseums museilägenheter öppna för allmänheten. I lägenheterna kan nyfikna besökare uppleva 1870-, 1910-, 1930- och 1960-talet på nära håll. Snart är det dags igen.​

​Det är kanske inte många som känner till dem, men de finns där ute mitt ibland oss, Stockholms museilägenheter. Bostäder som är inredda i tidstypiskt skick och som ger en bild av det svenska folkhemmets framväxt.

Annons
Stadsmuseet har fyra stycken bostäder från olika tidsperioder, en miljonprogramslägenhet i Tensta från 1965, ett barnrikehus från 1937, en arbetarbostad från 1917 samt en högborgerlig paradvåning från sent 1800-tal på Östermalm.
 
Några få gånger om året öppnar museet upp lägenheterna för allmänheten som är välkommen att ta del av ett stycke levande historia, enligt Cecilia Törnqvist, informatör på stadsmuseet.
– Man kan tydligt se olika samhällsklasser och miljöer. Det är som att ta del av hela Stockholms utveckling, säger hon till Hem & Hyra. 
Lägenheterna kommer att vara öppna olika dagar under våren så enklast är att gå in på museets hemsida för närmare information. Där finns även vägbeskrivning till lägenheterna.
 

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär ”Osten” nominerad till Årets vardagshjälte Kommun nobbar nyanlända – slipper straff Elina fann bostads-kompis via Facebook Svårt att hitta studentbostad i Blekinge Nu kan du få avdrag för flytthjälp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.