HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Svårt att hitta studentbostad i Blekinge

Karlskrona Studenter vid Blekinge tekniska högskola kan få svårt att hitta egen bostad till terminsstarten. Studentkåren är kritisk.

Sanna Helminen Karlsson, ordförande vid Blekinge studentkår, säger till Sveriges Radio P4 Blekinge, att det är fler elever antagna det här året och samtidigt finns det färre lediga lägenheter.

– Det är riktigt dåligt. Det har varit bostadskris i flera år nu. Det borde finnas bostäder till alla och det borde finnas egna bostäder där studenterna kan bo, säger Sanna Helminen Karlsson, ordförande vid Blekinge studentkår, till Sveriges P4 Blekinge.

Läs ocksåHär söker 7 000 bostad - nu blir butiker nya hemHyreshus i Karlskrona och Mattias Åkesson

Karlskrona kommun tittar på att inrätta ett tillfällligt studentboende i Villa Oscar på Gräsvik. Det finns även planer på att bygga nya mindre lägenheter runt om campusområdet längre fram i tiden.

Magnus Larsson (C), kommunalråd i Karlskrona säger att bostäder i Krutviken skulle kunna vara på plats inför nästa studentomgång. Han hoppas också att bostadssituationen redan den här terminen hjälps av bostäder i studentbåten som var inflyttningsklar tidigare i år.

Läs också Catherine gör städningen till ett rent nöje – ingen idé att klanka ner på studenterna Ny tjänst har fått bostadsköer i landet att explodera Flera coronaeffekter påverkar studenter i jakt på bostad De stegar ihop för ökad grannglädje

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.