Annons

Tomt och fullt i Dalarna

Dalarna ​Fortfarande saknar Siljanskommunerna och Falun-Borlänge lägenheter. En mängd överklaganden och dyra kostnader lägger hinder i vägen för nybyggnationer. I Västerdalarna och södra Dalarna finns det däremot mycket att hyra.

​Hem & Hyra har via nätet undersökt hur många lägenheter som de kommunala bostadsbolagen i Dalarna hade lediga i mitten av oktober.

Siljanskommunerna har få lediga lägenheter. Rättvik har byggt nytt men inte lyckats hyra ut alla eftersom hyrorna anses för höga. Leksands kommun har flera byggplaner som försenasts på grund av överklaganden men lämnar inga uppgifter om lediga lägenheter via nätet.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Falun och Borlänge vill också bygga nytt för att möta efterfrågan på hyreslägenheter med centrala lägen. Medan bland andra Vansbro och Hedemora kommuner har flera tomma hus, och dessutom förhållandevis många lediga lägenheter.

Listan visar hyreslediga lägenheter och alltså inte de tomma lägenheter och fastigheter som finns i flera av Dalarnas kommuner.

Annons
Fakta: Ledigt i Dalarna


 

Vansbro        44 lägenheter

Hedemora     38 lägenheter

Ludvika         34 lägenheter

Falun            33 lägenheter

Malung          25 lägenheter

Borlänge       23 lägenheter

Mora             15 lägenheter

Gagnef          12 lägenheter
Orsa             11 lägenheter

Säter            10 lägenheter

Rättvik            9 lägenheter

Avesta            7 lägenheter
 
Uppgifter saknas från Leksand, Smedjebacken och Älvdalen.

Läs också Fem år senare – nu har Fagersta till slut ett kommunalt bostadsbolag "Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klor Kommunen som går mot strömmen - här startas en ny allmännytta Han blir ny vd för Uppsalahem Fagersta startar kommunalt bostadsbolag

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.