HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Torshälla Fastigheter höjer hyrorna

Torshälla Hyresförhandlingarna mellan Torshälla Fastigheter och Hyresgästföreningen är avslutade. Den 1 mars höjs hyrorna med 1,3 procent.

Höjningen innebär 52 kronor mer i månaden för den som har en hyra på 4000 kronor.

För de ökade intäkterna tänker Torshälla Fastigheter bland annat satsa långsiktigt på underhåll av sina fastigheter. Många av dem byggdes under miljonprogrammet och behöver rustas.

Läs ocksåDe första stora uppgörelserna i landet är klara – så hög blir hyreshöjningenBunt med pengar och drönarbild på Malmö.

– Torshälla Fastigheters bostäder har generellt en lägre hyresnivå men vi har kompromissat med hyresgästföreningen och till slut kommit fram till årets höjning, säger bolagets vd Monica Hed Johansson i ett pressmeddelande.

Torshälla Fastigheter är ett helägt dotterbolag till Eskilstuna Kommunfastigheter, och förvaltar cirka 1 200 lägenheter i Torshälla.

Läs också Förhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Hyresförhandling gick fel - Gerd har betalat för mycket i ett år Här är kommunen där hyresgäster får sänkt hyra - 970 kronor billigare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.