HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Två nya hyror i Dalarna

Dalarna Ytterligare två hyresförhandlingar har avslutats i Dalarna. Säterbostäder höjer hyrorna med 0,5 procent och Leksandsbostäder med 0,4 procent.
Hyresgästerna hos Säterbostäder får en hyreshöjning på 0,5 procent. Hyresgästföreningen har också slutit ett nytt boinflytandeavtal med bostadsföretaget. Foto: LENA MATTSSON

Hyresgästerna hos Säterbostäder kommer alltså att få en hyreshöjning på 0,5 procent. Det betyder att en lägenhet på 70 kvadratmeter blir 27 kronor dyrare i framtiden.

– Vi är nöjda med förhandlingen och det är bra att Säterbostäder har tagit fram en underhållsplan för de kommande fyra åren, det skapar en trygghet för hyresgästerna skriver förhandlingsledare John Oknelid på Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.

Läs ocksåHögre hyror och skenande räntor – då vill fler byta lägenhet: "Kan inte bo kvar"Inflationen ökar och matpriserna går upp. Nu vill många byta till billigare hyresrätter.

Hyresgästföreningen och Säterbostäder har också enats om ett nytt boinflytandeavtal. 

Även i Leksand är de nya hyrorna klara. Höjningen blir där 0,4 procent från 1 januari. Nu återstår fem kommunala bostadsföretag som ännu inte offentliggjort resultaten av förhandlingarna: Tunabyggen i Borlänge, Norra Dalarnas fastighetsbolag i Älvdalen, Orsabostäder, Vansbrohem och Malungshem.

Orsabostäder lade ett mycket högt krav på hyreshöjningar, 3,55 procent. Det fick Hyresgästföreningens förhandlare att reagera kraftigt vilket Hem & Hyra skrev om i slutet av november. Läs hela artikeln här.

Läs ocksåGaskrisen: Eva hotas av sexdubblad värmekostnad – ”Vet inte hur jag ska ha råd”Eva Arfvidsson, Vellinge, hyresgäst, biogas, gas, vellingebostäder
Fakta: Dalahyror 2016
Bostadsföretag Höjning i procent
Gagnefsbostäder 0
Bärkehus 0,3
Kopparstaden 0,3
Gamla Byn 0,35
Leksandsbostäder 0,4
Ludvikahem 0,4
Morastrand 0,4
Rättviksfastigheter 0,4
Hedemorabostäder 0,45
Säterbostäder 0,5
Läs också Så mycket höjs hyran i Stockholm 2022 – se hela listan Hyresgästföreningen avslog Michels överklagan – stängs av efter lokalt engagemang Hyreshöjningar på över en miljard mer – om värdarna fått bestämma

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.