Annons

Två nya hyror i Dalarna

Dalarna Ytterligare två hyresförhandlingar har avslutats i Dalarna. Säterbostäder höjer hyrorna med 0,5 procent och Leksandsbostäder med 0,4 procent.
Hyresgästerna hos Säterbostäder får en hyreshöjning på 0,5 procent. Hyresgästföreningen har också slutit ett nytt boinflytandeavtal med bostadsföretaget. Foto: LENA MATTSSON

Hyresgästerna hos Säterbostäder kommer alltså att få en hyreshöjning på 0,5 procent. Det betyder att en lägenhet på 70 kvadratmeter blir 27 kronor dyrare i framtiden.

– Vi är nöjda med förhandlingen och det är bra att Säterbostäder har tagit fram en underhållsplan för de kommande fyra åren, det skapar en trygghet för hyresgästerna skriver förhandlingsledare John Oknelid på Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Hyresgästföreningen och Säterbostäder har också enats om ett nytt boinflytandeavtal. 

Annons

Även i Leksand är de nya hyrorna klara. Höjningen blir där 0,4 procent från 1 januari. Nu återstår fem kommunala bostadsföretag som ännu inte offentliggjort resultaten av förhandlingarna: Tunabyggen i Borlänge, Norra Dalarnas fastighetsbolag i Älvdalen, Orsabostäder, Vansbrohem och Malungshem.

Orsabostäder lade ett mycket högt krav på hyreshöjningar, 3,55 procent. Det fick Hyresgästföreningens förhandlare att reagera kraftigt vilket Hem & Hyra skrev om i slutet av november. Läs hela artikeln här.

Annons
Läs ocksåVärden om de kalla lägenheterna i Hälleforsnäs: "Sabotage och maximal otur"Bild på hyreshus lie på avstånd. En text med citationstecken syns i höga hörnet. I de två meningarna står: " Idag har jag 16 gr inne o inget varmvatten. "Fel du har 20 grader."
Fakta: Dalahyror 2016
Bostadsföretag Höjning i procent
Gagnefsbostäder 0
Bärkehus 0,3
Kopparstaden 0,3
Gamla Byn 0,35
Leksandsbostäder 0,4
Ludvikahem 0,4
Morastrand 0,4
Rättviksfastigheter 0,4
Hedemorabostäder 0,45
Säterbostäder 0,5
Läs också Så blir din hyra i Kalmar län 2024 Ville förhandla hyran själv – blev skyldig 146 000 kronor Efter höga hyresyrkandet från Uppsalahem: ”Många har tunna plånböcker nu” 16 500 hushåll får vänta på besked om hyran efter flera strandningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.