HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

12 500 brandfiltar ska monteras upp

Umeå AB Bostaden satsar på brandfiltar till samtliga hyresgäster. – Ingen av oss har glömt branden på Ålidhem, säger Ann-Sofi Tapani, vd på AB Bostaden.
Foto: AB Bostaden
AB Bostadens hyresgäster ska få brandfiltar i sina lägenheter.

Tillsammans med Länsförsäkringar Västerbotten har AB Bostaden beslutat att montera 12 500 brandfiltar i bolagets lägenheter.

– Vi gör det här för att en lättillgänglig brandfilt kan vara det som räddar både människor och deras hem, säger AB Bostadens vd Ann-Sofi Tapani och Länsförsäkringar Västerbottens vd Göran Spetz i ett gemensamt uttalande.

Läs ocksåDödsbränderna ökar kraftigt - ensamma äldre mest drabbade

2008 totalförstördes 71 lägenheter i bostadsområdet Ålidhem vid en våldsam brand. Inga personer kom till skada. Den omfattande branden är nu en av orsakerna till beslutet om brandfiltarna.

– Ingen av oss har glömt branden på Ålidhem. Det gör det särskilt viktigt för oss att göra något som kan förhindra sådana händelser. Det här är en enkel men viktig åtgärd som redan efter en enda incident kan betala sig, säger Ann-Sofi Tapani.

Enligt ett pressmeddelande från AB Bostaden kommer införskaffandet av brandfiltarna inte att påverka hyran.

Läs ocksåGlömde potatisen - hyresgäst åtalas
Läs också Bodde i en dödsfälla – fick kompromissa med värden En av fem arbetslösa saknar hemförsäkring Klev in till grannen och krävde att få bo där

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.