HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

13 000 kan få höjd hyra i Borås

Borås Kommunala AB Bostäder i Borås vill höja hyran med 1,59 procent. Höjda kostnader är motivet. Men Hyresgästföreningen lutar åt oförändrad hyra.

Den största kommunala värden i region BohusÄlvsborg-Skaraborg har nu begärt förhandling om nästa års hyror. Det är AB bostäder i Borås som vill höja hyran. Kravet är 1,59 procent med hänvisning till höjda kostnader. Något som man från Hyresgästföreningens sida nu ska titta närmare på.

– Vår utgångspunkt i förhandlingen är att se vilka kostnader som har ökat jämfört med 2014 och 2015 och förhandla utifrån det. Vi tycker att det finns väldigt goda förutsättningar för oförändrad hyra eller en väldigt blygsam höjning, säger Ann-Christin Josefsson, förhandlare på Hyresgästföreningen, i ett pressmeddelande.

Läs ocksåBasket ska blocka otrygghet på Hässle torg efter skottlossning

I landet totalt har det i dagsläget kommit in 23 yrkanden och snittet på vad värdarna begärt ligger på 2 procent. Trots att Ab Bostäders krav är lägre menar Ann-Christin Josefsson att det kunde vara ännu lägre.

– Det har aldrig varit så lönsamt att äga och förvalta hyresfastigheter som nu. Räntorna är rekordlåga, avkastningen hög och vinsterna riktigt stora. De goda tiderna för bostadsbolagen måste även märkas i hyresgästernas plånböcker och det gäller även för AB Bostäder.

Förhandlingen för AB Bostäders 7 300 lägenheter börjar 27 november. 

Läs ocksåHackad hemsida gör det svårt att betala hyran i BoråsKollage med bild på den tillfälliga landningssidan och Bostäder i Borås kommunikationschef Sophia Jonsson.

Vill du se vad andra värdar i Västra Götaland yrkat på så finner du en lista här. 

Läs också Ett par tusen i hyresrabatt för rått-terrorn i Borås Skyhög vattenräkning efter tekniskt strul - "Hyresgäster förtvivlade" Två års rått-terror för familjen – saneraren: ”Aldrig sett nåt liknande”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.