Annons

Alaa Idris kandiderar till riksdagen

Örebro Parallellt med arbetet på Hyresgästföreningen har hon varit aktiv S-politiker i Örebro kommunfullmäktige.Men nu hoppas Alaa Idris ta klivet in i riksdagspolitiken.
Tre frågor driver henne extra mycket: ungdomsfrågor, bostadspolitik och internationell politik.
– Jag ser hur ungdomsgenerationer stängs ute från samhället. Det råder bostadsbrist och brist på arbete. Det är frågor som jag vill lyfta i valrörelsen.
 
Alaa Idris står som femte namn på valberedningens lista. Så vägen att gå för henne är ännu lång för att nå riksdagen.
Kommer hon in, tror hon att hon kommer att ha stor nytta av sina erfarenheter som anställd på Hyresgästföreningen.
 
– Jag jobbar med bostadspolitik dagligen och ser på nära håll konsekvenserna av vad den betyder för människor. Det byggs inte tillräckligt med hyresrätter och hyresgäster är diskriminerade på olika sätt.
 
Hyresgästföreningen är en partipolitiskt obunden organisation som ibland beskylls för att vara socialdemokratisk. Hur ser du på det?
– Det stämmer inte. Hyresgästföreningen ska vara tuffa och jobba med bostadspolitik som gagnar hyresgäster, men föreningen ska inte tillhöra något parti. Hyresgäster ska rösta på olika partier, så måste det vara.
 
Är det inte lätt att dina socialdemokratiska värderingar färgar av sig på föreningen när du jobbar som föreningscoach?
– Alla människor är politiska. Jag är väldigt mån om att skilja på mina roller. Och jag är mån om att Hyresgästföreningen fortsätter att vara en partipolitiskt obunden organisation som agerar politiskt.
Hur bor du själv?
– Jag har gjort ett aktivt val att bo i hyresrätt. Hos allmännyttan.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.