HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Äldreboende blir ungdomslägenheter

Järfälla Ett äldreboende i Barkarby byggs om till ett femtiotal små lägenheter med låga hyror. Det är toaletterna som är anledningen, de är för små för att passa äldre.

Äldreboendet Almen läggs ned och i stället bygger Järfällahus ungdomslägenheter i lokalerna. 

– Det här blir ett sätt att tillgodose beshoven hos en av de mest utsatta grupperna på bostadsmarknaden. Ungdomar har ofta inte råd att köpa sin bostad och är därför utestängda från en stor del av de tillgängliga bostäderna i samhället, säger Tor-Björn Johansson, tillförordnad vd för Järfällahus.

Läs ocksåZara Lahouar ny tillförordnad VD för Järfällahus

Inflyttning är planerad till sommaren 2017. Hyra och målgruppens ålder är inte klart, men målet är att unga människor boende i Järfälla ska få flytta in.

De boende kommer att flyttas till ett nybyggt boende i Viksjö. Men lokalen på gatuplanet blir kvar som samlingslokal för äldre i området.

Läs också Järfällahus betalar 3,2 miljoner i vd-fallskärmar Social tvättstuga i nya ungdomslägenheter på Lidingö Förhandlingarna med Järfällahus är klara Äldreboende blev ungdomshus i Barkarby

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.