Annons

Allokton tror på framtiden

Dalarna Igår höll fastighetsbolaget Allokton, som nyligen lät två av sina dotterföretag med fastigheter i centrala Falun och Borlänge gå i konkurs, en extra bolagsstämma som bland annat gav styrelsen rätt att öka aktiekapitalet i bolaget. Om en månad ska rekonstruktionen av bolaget vara klar, lyckas inte den går Allokton i konkurs.

Jakob Johansson, ägare och styrelseledamot i Allokton sedan i våras, ser positivt på framtiden och är övertygad om att Allokton kommer att kunna drivas vidare: 

Annons
– Det finns en god sannolikhet för att vi ska lösa det här. Vi arbetar hårt för att skapa en kapitalstruktur som gör att vi kan vara en bra hyresvärd som hyresgästerna trivs med att bo hos.
 
Någon försäljning av aktiemajoriteten i Allokton till det engelska bolaget London & Regional blir det dock inte. De båda parterna kunde inte komma överens men Jakob Johansson ser inte det som att Alloktons överlevnadschanser minskat.
 
Istället hoppas han på att de som äger obligationer på danska börsen ska omvandla dessa till aktier i bolaget. Då minskar skulderna och därmed räntekostnaderna och då ska det också bli pengar över till underhåll.
 
– Målsättningen är att vi ska klara oss från konkurs och att alla ska ha en lösning som känns okey. Jag vet att vi inte skött oss ordentligt som hyresvärd men jag vet också att det blivit bättre och att även våra hyresgäster håller med om det.

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Huset förfaller när värden är nära konkurs – hyresgäster lever i rädsla och smuts: ”Ingen bryr sig” Prestigehus i Stockholm – Misär i Skövde – Oscar Properties har övergett sina hyresgäster Krisande hyresvärd förlorar hus – hundra hushåll påverkas av ekonomisk krasch Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.