HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Anklagelser om kattskit och vårdslös bilkörning

Örebro Kvinnan nekar till att ha kastat kattskit och hon har inte hotat att röja grannens skyddade identitet. Men nu har hon kommit överens med hyresvärden om att flytta.
Foto: Annika Wallsson

Hyresgästen har i flera år bott i sin lägenhet på den lilla orten i Mellansverige. Men de senaste åren ska hon varit mycket aggressiv mot både hyresvärden och grannarna. Det hävdar i alla fall hyresvärden som i oktober i år ansökte hos hyresnämnden om att hyresavtalet med kvinnan skulle upphöra den 31 oktober.

Bland annat menade värden att kvinnan ska ha kört bil på ett så vårdslöst sätt att flera familjer inte vågade ha sina barn ute på gården. Kvinnan ska även ha kastat en påse med kattskit efter hyresvärden och dessutom ha hotat att röja en grannes skyddade identitet.

Läs också42 störande grannar fick betala tusen kronor var

Hyresvärden varnade kvinnan vid tre tillfällen att hon måste skärpa sig – det som kallas anmodan om rättelse – men det ska inte ha hjälpt.

I en skrivelse till hyresnämnden nekade kvinnan, via sitt juridiska ombud, till alla anklagelser. Men i skrivelsen står det också att hon kan uppfattas som speciell och att hennes förmåga att hantera sociala situationer är begränsad. Hon kan bli högröstad, intensiv och uppfattas som konfrontativ.

Meningen var att parterna skulle ha träffats i hyresnämnden i december, men med hjälp av Hyresgästföreningen har nu kvinnan förlikats med sin hyresvärd. Överenskommelsen innebär att hyresavtalet upphörde att gälla den 31 oktober och att hon ska vara ute ur sin lägenhet senast den 1 juni nästa år. Hon har också möjlighet att flytta tidigare om hon vill.

Läs ocksåCancergas som oroar och gäckar – få bolag klara med radonsanering
Läs också Marias lägenhet kommer rivas i sommar Södertälje vägrar skattepengar till svarthyror – "inga stackare" Amir hyrde lägenhet svart – socialtjänsten betalade hyran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.