Annons

Ännu sämre hos Rivella

Avesta Mögel, fönster som trillar ut, lösa innertak. Det tvingas Rivellas hyresgäster i Krylbo stå ut med. Hyresgästerna berättade för Hyresgästföreningen i tisdags.

Ett fyrtiotal hyresgäster hos Rivella i Krylbo och Karlbo kom till mötet som Hyresgästföreningen kallat till i tisdags.

– Det är eländes elände i vissa hus med mögel och fönster som trillar ut. Många är oroliga och vissa vågar inte ens släppa in Rivellas danska fastighetsskötare, säger verksamhetsutvecklare Lena Thorp som var med på mötet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästföreningen kommer under april att inspektera lägenheter för att samla material om skicket på lägenheterna. Förhandlingsledare Marcus Kjellin utesluter inte att det kommer att bli en ny ansökan om tvångsförvaltning:

– Mötet med hyresgästerna bekräftade det vi har befarat, det har blivit sämre. Det har inte hänt någonting sedan Rivella tog över! Det finns till och med akuta brister med vattenläckor och innertak som ramlar ned som de inte åtgärdat.

Annons

Ovanligt många fall av halkolyckor med brytningar som följd har också kommit in till Hyresgästföreningen. Rivella har sagt att man sandat men Hyresgästföreningen har bevis på att det inte sandats alls under vintern.

Läs ocksåÖrebro: Hyresgästföreningen flyttar in till stan – "Ivriga"Bilden visar i huvudsak en del av en beige fasad. En röd pil visar på ingången till Hyresgästföreningens framtida lokaler.

– Rivella är på dekis! De har inte gjort ett dugg i lägenheterna och de sköter inte utemiljön. Däremot har man gett löften om att den som värvar en ny hyresgäst ska få en platteve. Man tror alltså att hyresgäster som bor här ska vara reklampelare för företaget, säger Marcus Kjellin och suckar.

26 mars träffar företrädare för Hyresgästföreningen representanter för Rivella för hyresförhandling. Marcus Kjellin påminner, som Hem & Hyra tidigare berättat, om att Hyresgästföreningen inte kommer att acceptera några hyreshöjningar förrän Rivella visat en underhållsplan, en investeringsplan och planer för hur man tänker finansiera underhållet och skötseln.

Annons

Hem & Hyra har inte kunnat nå företrädare för Rivella.

Läs också16 500 hushåll får vänta på besked om hyran efter flera strandningarHalvkroppsporträtt på Marcus Kjellin som står längst till höger i bild i en mörkblå skjorta. I bakgrunden syns ett bostadshus.
Läs också Medlare ska få fart på hyresförhandlingarna: "Komplicerat" Hans saker slängdes i förtid - stämmer kommunen på 94 000 kronor Sex års kamp är över – nu kan Annika och Jim fira jul i nya lägenheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.