HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Besöka barn inte skäl nog ha kvar hyresrätt

Uppsala Mannen vill ha kvar sin hyreslägenhet i Knivsta för att kunna hälsa på sina barn ibland. Knivstabostäder tycker inte det håller som argument utan vill säga upp mannen.

Men mannen vägrar flytta och nu vänder sig Knivstabostäder till hyresnämnden för att få honom uppsagd. Det var i somras som Knivstabostäder upptäckte att mannen inte använder lägenheten som sin stadigvarande bostad och inte heller behöver den som komplementerande bostad och sade upp hans hyrekontrakt från den 30 juli.

Mannen är folkbokförd på en ort i Skåne, men har sedan början av 2000-talet jobbat i Knivsta och därför hyrt en lägenhet av Knivstabostäder där han bott i veckorna. Idag är mannen pensionär men har fortfarande kvar hyresrätten, nu med skälet att den gör det enklare för honom att hälsa på sina barn som bor i Knivsta. Men hyresvärden Knivstabostäder köper inte det argumentet utan vill säga upp hans kontrakt.

Läs ocksåHär har hyresvärden över 50 saker att fixa

Mannen motsätter sig uppsägningen och har i flera brev till Knivstabostäder förklarat sin situation och sitt behov av lägenheten.

För att en lägenhet ska anses vara en nödvändig komplementsbostad krävs att lägenheten används åtminstone två tre dagar i veckan eller 80-100 dagar per år, och att användningen har samband med arbete eller studier, skriver Knivstabostäder i sin ansökan till hyresnämnden.

Läs också Utvisad förlorar hyreskontrakt Sara vann mot värden – slipper betala 15 000 retroaktivt Nya siffror: Hyreslägenheter blir hotell - fortsatt stark trend Hon visar vägen till bostaden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.