Annons

Bostads-vd och ordförande avgick

Smedjebacken Smedjebackens kommunala bostadsbolag Bärkehus har på kort tid förlorat både sin vd och sin styrelseordförande.

​Smedjebackens kommun omorganiserar och vill att deras bostads-vd ska vara chef för såväl bostadsbolaget som två andra kommunala bolag. Ett sådant jobb var inte Bärkehus vd Rolf Bergkvist intresserad av och han avgick med kort varsel för en vecka sedan.

– Jag erbjöd mig att vara kvar till årsstämman i mars men styrelsen tyckte att jag skulle gå nu istället så då gjorde jag det, säger Rolf Bergkvist.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Rolf Bergkvist har varit vd på Bärkehus sedan 1997 och medger för Hem & Hyra att han skulle kunna säga en hel del mer om det som hänt men att han väljer att låta bli. Nu får han en årslön och hoppas att det ska dyka upp något annat jobb under den tiden.

Annons

Även Sven Andersson, socialdemokratisk ordförande i Bärkehus, har avgått och låter förstå att han och kommunens ledande politiker haft olika syn på många saker, bland annat Bärkehus vd:s roll.

– Jag ville att Rolf Bergkvist, som har gjort ett fantastiskt jobb i Bärkehus, skulle stanna kvar till sista mars men jag fick inte mina partikamrater i styrelsen med mig på det och då avgick jag, säger Sven Andersson.

Läs ocksåMed 800 nya lägenheter och djärv kontorsflytt tackar vd:n för sig

Sven Andersson har i och med att han lämnar ordförandeposten i Bärkehus inte kvar några politiska uppdrag i Smedjebackens kommun.

Annons

Hem & Hyra har inte lyckats nå kommunstyrelsens ordförande i Smedjebacken, Leif Nilsson, S.

Läs också Hela styrelsen avstängd efter grova rasistiska och sexistiska kommentarer Sparkad bostads-vd får fallskärm på 1,6 miljoner Besked om ny vd för Uppsalahem väntas i nästa vecka Ängelholmshem utreds för ekobrott

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.