Annons

Byggstart i Skövde

Skövde ​Skövde får 84 nya lägenheter. I går togs första spadtaget för det nya bostadsområdet Hästhoven.Kommunala Skövdebostäder har börjat bygga hyresrätter på Kapellvägen drygt en kilometer från stadens centrum.
Det blir tvåor, treor och fyror, de flesta i markplan med egen uteplats. Några lägenheter hamnar en trappa upp och för dessa blir det en rejäl balkong. Bygget väntas bli klart för inflyttningen till våren 2011.
Men smakar det så kostar det. Hyran hamnar på 6 400 kronor i månaden för den minsta lägenheten. Det är omkring 300 kronor dyrare per kvadratmeter än snittet för Skövdebostäders övriga lägenheter.
Det blir en särskild kö till lägenheterna och den öppnas efter sommaren.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Så lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannen Ensamstående fyrbarnsmamman Sarah i nybyggd lägenhet: "Vågar inte tänka på hyreshöjningar" Nya lägenheterna: trängre, dyrare och sämre planerade Magnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval” Ombildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.