Annons

De är Borlänges bästa grannar

Borlänge Farhad, Gudrun och Göran heter Årets grannar hos Tunabyggen. De har nominerats av sina grannar och belönades igår kväll.
Göran Ljungberg, Gudrun Flensburg och Farhad Jundi är Årets bästa grannar. De hyllades av sin hyresvärd Tunabyggen på onsdagskvällen. Foto: HASSE ERIKSSON

Det är fjärde året i rad som Tunabyggen och Hyresgästföreningen utser Årets granne i två kategorier.

Farhad Jundi är 15 år och bor på Bullermyren. ”Han är en förebild för både unga och gamla och tar stort ansvar för boendemiljön”, menar juryn i sin motivering till att han vann i klassen för förbättring av miljön.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Vinnare i klassen medmänsklighet och extra omtanke blev Gudrun Flensburg i Jakobsgårdarna. ”Hon skapar gemenskap bland dem som bor på Mångatan 1-5 genom att bry sig om och ordna aktiviteter”.

Annons

Göran Ljungberg bor också i Jakobsgårdarna och han nominerades i båda kategorierna. Han är väl känd för sitt engagemang för miljön, säkerheten på gården och sin hjälpsamhet.

Priserna delades ut av Göran Tägtström, ordföranden i Hyresgästföreningen i Borlänge och förutom priser bjöds det också underhållning och förtäring.

Annons
Läs ocksåMotorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja"Bilden visar tre olika saker. 1. Olja hälls i en tratt som är nedstucken i en flaska. 2. En flaska med motorolja med ett rött kryss över. 3. Ett orange skåp dör man kan lägga flaskor med matfett.
Läs också Hyresgäster som stäms: Öppet mål för värdarna – får igenom sina krav utan granskning Släkting stämdes för hyres­skuld på över 80 000 kronor: "Jag fick en chock" Skador och saknade gardinbeslag - här är bolaget som inte tvekar att stämma sina hyresgäster "Väldigt bra för pengarna" – supervärden tvingas flytta efter svartuthyrning

De är Borlänges bästa grannar

Dalarna Hyresgästföreningen och kommunala Tunabyggen har för tredje året i rad utsett Årets granne. I år var klasserna förbättring av miljön och extra omtanke.
, , ,

Margareta och Lars Eriksson vann i miljöklassen. I motiveringen till vinsten står bland annat:

”De skapar en trevlig gemenskap och möter alltid grannarna med ett brett leende. De pysslar och planterar och sätter upp dekorationsbelysning på uteplatsen. Paret Eriksson är verkligen grannar man uppskattar.”

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Britt Heinstedt vann i den andra klassen. I prismotiveringen nämns bland annat att hon ställer upp som både blom- och kattvakt och håller ett extra öga öppet när grannar inte är hemma. Där står också att Britt är ”så omtänksam och generös och kommer spontant med kakor eller bullar när man är sjuk”.

Annons

Vid prisutdelningen på Tunabyggens kontor igår kväll passade företagets styrelseordförande Olle Rigborn på att tacka alla goda grannar, även de som inte nominerats i tävlingen, för att de bidrar med trivsel och trygghet.

I år hade 30 hyresgäster nominerat 21 personer till Årets granne.

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.
Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.