HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

De är Borlänges bästa grannar

Borlänge Farhad, Gudrun och Göran heter Årets grannar hos Tunabyggen. De har nominerats av sina grannar och belönades igår kväll.
Göran Ljungberg, Gudrun Flensburg och Farhad Jundi är Årets bästa grannar. De hyllades av sin hyresvärd Tunabyggen på onsdagskvällen. Foto: HASSE ERIKSSON

Det är fjärde året i rad som Tunabyggen och Hyresgästföreningen utser Årets granne i två kategorier.

Farhad Jundi är 15 år och bor på Bullermyren. ”Han är en förebild för både unga och gamla och tar stort ansvar för boendemiljön”, menar juryn i sin motivering till att han vann i klassen för förbättring av miljön.

Läs också"Väldigt bra för pengarna" – supervärden tvingas flytta efter svartuthyrning

Vinnare i klassen medmänsklighet och extra omtanke blev Gudrun Flensburg i Jakobsgårdarna. ”Hon skapar gemenskap bland dem som bor på Mångatan 1-5 genom att bry sig om och ordna aktiviteter”.

Göran Ljungberg bor också i Jakobsgårdarna och han nominerades i båda kategorierna. Han är väl känd för sitt engagemang för miljön, säkerheten på gården och sin hjälpsamhet.

Priserna delades ut av Göran Tägtström, ordföranden i Hyresgästföreningen i Borlänge och förutom priser bjöds det också underhållning och förtäring.

Läs ocksåJanne är bästa grannen – "Det här har inte gått mig åt huvudet"
Läs också Vd:n dubbelt överraskad: Saknade tillstånd för kameror – som inte var på plats Hem & Hyras läsare har talat: Därför är Tina Nordström vår drömgranne Bostadsbrist ger fusk med studentlyor – förfalskat intyg ledde till polisanmälan

De är Borlänges bästa grannar

Dalarna Hyresgästföreningen och kommunala Tunabyggen har för tredje året i rad utsett Årets granne. I år var klasserna förbättring av miljön och extra omtanke.
, , ,

Margareta och Lars Eriksson vann i miljöklassen. I motiveringen till vinsten står bland annat:

”De skapar en trevlig gemenskap och möter alltid grannarna med ett brett leende. De pysslar och planterar och sätter upp dekorationsbelysning på uteplatsen. Paret Eriksson är verkligen grannar man uppskattar.”

Läs ocksåHyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna

Britt Heinstedt vann i den andra klassen. I prismotiveringen nämns bland annat att hon ställer upp som både blom- och kattvakt och håller ett extra öga öppet när grannar inte är hemma. Där står också att Britt är ”så omtänksam och generös och kommer spontant med kakor eller bullar när man är sjuk”.

Vid prisutdelningen på Tunabyggens kontor igår kväll passade företagets styrelseordförande Olle Rigborn på att tacka alla goda grannar, även de som inte nominerats i tävlingen, för att de bidrar med trivsel och trygghet.

I år hade 30 hyresgäster nominerat 21 personer till Årets granne.

Läs ocksåFrån 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höjaHyresförhandlingar 2023, Hyreshöjning, Hyresgästföreningen
Läs också Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror” Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp Ingen prövning i Högsta domstolen – Maria får bo kvar i hotellhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.