HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Dyr nota för hyresgäst i Malmö

Malmö Hyresgästen betalade inte sin hyra och blev därför uppsagd. Trots beslutet vägrade han att lämna lägenheten. Nu tvingas han betala skadestånd på 71 100 kronor.
Hyresgästen flyttade inte och tvingas nu betala 71 100 kronor till sin förre hyresvärd i Malmö.

Trots ett beslut om att hyresgästen var vräkt stannade han kvar i lägenheten. Därför fick kronofogden gripa in och avhysa mannen. Hyresvärden vände sig då till tingsrätten med krav på skadestånd. Hyresvärden ville bland annat ha betalt för kostnader som man ansåg att man drabbats i samband med flytten. Det handlade också om att lägenheten stått tom och inte var uthyrningsbar på ett par månader samt för att man fått genomföra kostsamma reparationer i lägenheten. Bara bristerna i lägenheten hade enligt hyresvärden kostat 45 700 kronor att åtgärda.

Totalt krävde värden ett skadestånd på 71 100 kronor, vilket man nu har fått, enligt en dom i tingsrätten. Dessutom tvingas hyresgästen att betala rättegångskostnader.

Läs också Stökig son riskerade pappans hyreskontrakt
Läs också Hyresgäst inhyste flyktingar - nära förlora sitt hyreskontrakt Nya rekordvinsten - nära en miljard för MKB i Malmö Lägenhet i Malmö hyrs ut till överpris Hyresgäster och tjänstemän i ett möte om framtidens Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.