Annons

Falun först med rökfritt i äldre hus

Falun Kopparstaden är från i dag först med göra trappuppgångar i ett gammalt hus rökfria. Sedan 2008 är det kommunala bostadsföretagets alla nya hus rökfria.
Kopparstadens första helt rökfria hus, Hyttkammaren, stod färdigt 2008. Foto: LENA MATTSSON

Hem & Hyra skrev för en tid sedan om att allt fler kommunala bostadsföretag i Dalarna satsar på rökfria hus. Kopparstaden i Falun ligger i täten även om de fick mycket kritik när det första rök- och kattfria huset stod färdigt.

Adressen för de trappuppgångar som nu, efter önskemål från hyresgästerna, görs rökfria är Mannhemsvägen 5. Även på Bergmästargatan kommer det att bli rökfritt på två adresser inom kort.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi på Kopparstaden bejakar samhällstrenden som går mot alltfler rökfria miljöer. Så vitt vi vet är vi först i Sverige med att göra äldre hus rökfria, men vi tror fler kommer att följa, säger Annika Stålberg, förvaltningschef på Kopparstaden i ett pressmeddelande.

Annons
Läs också Eva plågas av mystiskt damm - sover med munskydd: ”Det är tortyr” Du åldras snabbare i hyresrätt – ny studie får kritik: ”Inte säkerställt” Lovade betala för kattkisset - ångrade sig och gick till polisen: "Aldrig skrivit på det aktuella avtalet" Uppsagd rökare får bo kvar i rökfritt hus Otäck lukt tvingar Marina och dottern att fly hemmet: "Vi har sovit i tvättstugan"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.