HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Falun först med rökfritt i äldre hus

Falun Kopparstaden är från i dag först med göra trappuppgångar i ett gammalt hus rökfria. Sedan 2008 är det kommunala bostadsföretagets alla nya hus rökfria.
Kopparstadens första helt rökfria hus, Hyttkammaren, stod färdigt 2008. Foto: LENA MATTSSON

Hem & Hyra skrev för en tid sedan om att allt fler kommunala bostadsföretag i Dalarna satsar på rökfria hus. Kopparstaden i Falun ligger i täten även om de fick mycket kritik när det första rök- och kattfria huset stod färdigt.

Adressen för de trappuppgångar som nu, efter önskemål från hyresgästerna, görs rökfria är Mannhemsvägen 5. Även på Bergmästargatan kommer det att bli rökfritt på två adresser inom kort.

Läs ocksåGav upp: Mystiskt ljud fick familjen Nilsson att flyEn glad familj runt köksbordet. Mamma, pappa och två barn.

– Vi på Kopparstaden bejakar samhällstrenden som går mot alltfler rökfria miljöer. Så vitt vi vet är vi först i Sverige med att göra äldre hus rökfria, men vi tror fler kommer att följa, säger Annika Stålberg, förvaltningschef på Kopparstaden i ett pressmeddelande.

Läs också Forskaren: "Lågfrekventa ljud kan påverka sömn och hälsa" Peter gillar rökförbud – men olika regler för nya och gamla hyresgäster är inte okej Pensionärer blev sjuka i lägenheten – tvingades bo i husvagn Kommunala hyresrätter kan bli bostadsrätter i Falun – "Gud förbjude att det här lyckas"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.