Annons

Fick hyrespengar tillbaka

Dalarna ​Janna Dyst som flyttade från Nora till Stockholm fick rätt mot sin hyresvärd. Hyran som hon och sambon betalat var för hög. Efter ett beslut från hyresnämnden får paret tillbaka närmare 15 000 kronor.

Janna Dyst och hennes sambo flyttade i augusti förra året in i en lägenhet i Stockholm, som de betalade med en hyra på
8 900 kronor.

Annons
Lägenheten hade de hittat på på blocket.se och de tyckte hela tiden att hyran var märkligt hög.
 
– Det sved varje gång vi betalade hyran, sa hon i en artikel i Hem & Hyra i höstas som handlade om att det är lätt för ungdomar från landet att bli lurade när de flyttar till storstäder.
 
Därför kontaktade paret Hyresgästföreningen som kunde meddela att den verkliga hyran var 3 700 kronor lägre: 5 200 kronor.
 
Janna och hennes sambo kontaktade värden och sa att de inte tänkte betala så mycket – och blev vräkta.
Men hyresvärden sänkte trots allt hyran de tre sista månaderna till 6 200 kronor.
 
I tisdags den här veckan beslutade hyresnämnden i Stockholm att Janna och hennes sambo ska få tillbaka 14 800 kronor av överhyran de betalat in.
 
Hyresvärden hade nämligen sänt in ett brev till Hyresnämnden där de skrev att de tyckte att lägenheten var värd mer än 5200 kronor eftersom de rustat den och eftersom de ville tjäna pengar på att hyra ut den.
 
I brevet skrev värden att lägenheten var värd 6 200 kronor -och det tog hyresnämnden fasta på och undrade om parterna därmed var villiga att komma överens om en förlikning.
 
– Det känns så himla bra. Det är som att man har fått pengar fast det egentligen är vi som betalat in dem från början, säger Janna Dyst.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Flyttade in i smutsig källare – nu får familjen tillbaka 183 000 kronor på hyran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.