Annons

Förlikning i tvist om handfat

Motala Annica Haafke i Motala hoppas att hon snart ska kunna använda sitt badrum fullt ut. Detta efter en förlikning med hyresvärden.

Hem & Hyra har tidigare berättat om Annica Haafke, som inte har vågat använda handfatet i badrummet på ett halvår. Detta eftersom det är sprucket och hon är rädd att det ska gå sönder mer.

Hon och värden, Provinsfastigheter, var oense om när skadan uppstått, före eller efter att Annica flyttade in i lägenheten på Väster i Motala i december. Detsamma gällde skador på tapeten i hallen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Värden menade att Annica skulle betala för åtgärderna, vilket skulle kosta mellan 5 000 och 10 000 kronor. Men hon protesterade och vände sig, med hjälp av Hyresgästföreningen, till hyresnämnden.

Annons

När nämnden tog upp ärendet blev det en förlikning. Parterna kom överens om att Annica ska betala 1 000 kronor för att få handfatet bytt och att hon får nya tapeter till hallen mot att hon gör jobbet själv.

– Jag är inte supernöjd, men man får väl välja sina fajter och jag ville bara bli av med det här, säger Annica Haafke.

Annons
Läs ocksåNya hyror på Smultronbacken – val mellan pest och kolera

Handfatet ska enligt överenskommelsen bytas senast 30 september.

Läs också Hyreshus blir bostadsrätter Vill höja hyran 20 procent Tvist om handfat och tapet till hyresnämnden Tellus i Motala satsar på barnen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.