Annons

Fortsatt oro för Nya Byn Krylbo

Dalarna Problemen kvarstår för Nya Byn Krylbo AB, tidigare Rivella. Företagets årsredovisning för ifjol väcker många frågor och oro för företagets framtid.

Revisorerna och Hyresgästföreningens förhandlare var överens om att årsredovisningen för 2012, som Rivella till slut lämnade in, inte var någon munter läsning. Företaget hade stora vakanser och gjorde uppskrivningar som kanske inte hade med verkligheten att göra.

Och även 2013 års redovisning av ekonomin följer samma mönster. Nettoomsättningen har minskat med två miljoner kronor och anledningen kan antas vara vakanser och/eller hyresrabatter. En försäljning av en fastighet har hjälpt upp siffrorna något men företaget redovisar trots det en förlust på fem miljoner kronor.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

John Oknelid, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen i Borlänge, är orolig inför framtiden. Han har sett signaler på att räkningar inte betalas och håller med revisorerna, även denna gång, om att det behövs ett ägartillskott.

Annons

– Ja, problemen är de samma som tidigare och frågetecknen finns kvar. Jag är tyvärr inte mindre orolig nu och jag undrar vad företaget vill, de hyresförhandlar ju inte heller med oss.

John Oknelid påpekar att de nya ägarna Waterhouse inte hade det ekonomiska ansvaret under hela 2013 men att ägarna behöver göra något för att Nya Byn Krylbo AB ska bli stabilt.

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

Hem & Hyra har förgäves sökt  företagets vd Christian Kirkman-Möller för en kommentar.

Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Beslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt huset Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.