Annons

Gemensamma tag för nya torget

Borlänge Med miljonstöd från Boverket sattes i veckan spadarna i marken för det nya aktivitetstorget på Tjärna Ängar. Mellan studentboendet och äldreboendet blir det nu mer plats för människor medan bilarna får maka på sig.
Foto: Tunabyggen
Politiker, hyresgäster och personal från Tunabyggen, inklusive styrelsens ordförande, hjälptes åt att ta de första spadtagen till det som ska bli Tjärna Ängars nya aktivitetstorg.

Torget byggs i fyra etapper och allt ska vara klart nästa sommar. Hyresgästerna har fått vara med och komma med idéer och det blir både pingisbord, sittgrupper, bollplan/isbana och planteringar.

Boverket har bidragit med 3,3 miljoner, statliga pengar som avsatts till att rusta och försköna utsatta bostadsområden runt om i landet.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Nu gör vi plats för människor istället för bilar. Träd, blommor och färg
ersätter grå asfalt. Vi vill göra en mötesplats för alla, ett uterum där man träffar sina vänner och grannar och där det ska finnas både lugn och ro och fart och fläkt, säger Olle Rigborn, ordförande i Tunabyggen.

 

Annons
Läs också Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Hyresgästerna går samman för att rädda sina uteplatser: ”Vi vill bara ha trygghet” Därför kan det byggas rum utan fönster redan nästa år: "Sämre än poliscell" Ofrivilligt isolerad av dålig snöröjning: "Jag hamnade i en husarrest" "Stötande om skolbråk leder till vräkning" – så upprör lagförslaget om vräkning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.