Annons

Gemensamma tag för nya torget

Borlänge Med miljonstöd från Boverket sattes i veckan spadarna i marken för det nya aktivitetstorget på Tjärna Ängar. Mellan studentboendet och äldreboendet blir det nu mer plats för människor medan bilarna får maka på sig.
Foto: Tunabyggen
Politiker, hyresgäster och personal från Tunabyggen, inklusive styrelsens ordförande, hjälptes åt att ta de första spadtagen till det som ska bli Tjärna Ängars nya aktivitetstorg.

Torget byggs i fyra etapper och allt ska vara klart nästa sommar. Hyresgästerna har fått vara med och komma med idéer och det blir både pingisbord, sittgrupper, bollplan/isbana och planteringar.

Boverket har bidragit med 3,3 miljoner, statliga pengar som avsatts till att rusta och försköna utsatta bostadsområden runt om i landet.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Nu gör vi plats för människor istället för bilar. Träd, blommor och färg
ersätter grå asfalt. Vi vill göra en mötesplats för alla, ett uterum där man träffar sina vänner och grannar och där det ska finnas både lugn och ro och fart och fläkt, säger Olle Rigborn, ordförande i Tunabyggen.

 

Annons
Läs också Sexbarnsfamilj ockuperade trapphuset med saker: "Skor och annat som måste förvaras" Hyresgästföreningen kritiska efter granskning – "Går inte blunda för hur det ser ut" Svartbyggen och skrämda hyresgäster: Grillkungen i blåsväder Här är hyresvärdarna med flest kameror - nästan varannan skaffar fler: "Efterfrågas starkt" Så blir kameror ett vapen för att vräka dig - Susanne rädd att värden filmar: "Kanske tittar nu"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.