Annons

Gotland sänker vattentrycket

Gotland Region Gotland har sänkt vattentrycket i vattenledningarna för att spara vatten. Men på en del håll har folk inte kunnat duscha, rapporterar Hela Gotland.

Under sommaren har kommunen valt att sänka trycket i vattenledningarna i Visby, Slite, Kappelshamn och södra delarna av Gotland. Orsaken är den problematiska situationen med vattenbrist som drabbat ön och sedan i våras råder olika restriktioner för vattenförbrukningen.

Men sänkningen av vattentrycket har inte varit oproblematisk. I vissa bostadsområden har folk märkt av den tydligt. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Mest har det varit på Terra Nova i Visby som trycksänkningarna har märkts. Där gick det inte att duscha när det var som tuffast, säger Susanne Bjerkegaard Pettersson, enhetschef för regionens vattenenhet till Hela Gotland.

Annons

I de områden som haft problem har regionen valt att öka trycket igen. Tanken var att trycksänkningen skulle vara tillfällig under sommaren, men i en del områden kommer sänkningen att bestå.

Enligt regionen har åtgärden lett till en vattenbesparing på cirka tio procent.

Annons
Läs ocksåOm varmvattnet strular kan du ha rätt till sänkt hyra – Marita fick tillbaka 20 procentEn kvinna i ett kök med vattenkranen på.
Läs också Oklara regler: Lång väntan på varmvatten när värden bytte AnnCriztins kran Brist på vatten – då kan du få lägre hyra Vad finns i dricksvattnet? Färre blommor när Fabo sparar vatten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.