HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresgäster lämnade över protestlista

Uppsala Protesterna mot Rikshems planerade hyreshöjningar i Gränby fortsätter. Idag lämnade hyresgäster över en protestlista med 1100 namn till Rikshem.
Foto: Rikshem
Eva Byegård från hyresgästföreningen i Gränby lämnar över en protestlista till Rikshems representant.

Klockan tio på förmiddagen lämnade den lokala hyresgästföreningen i Gränby över en lista med 1100 namnunderskrifter till Rikshems huvudkontor i Stockholm. Namnen har samlats in bland hyresgästerna i protest mot bolagets planer på att höja hyrorna med 43 procent i samband med omfattande renoveringar.

– Vi är övertygade om att det går att renovera lägenheterna på ett sådant sätt så att människor kan bo kvar. Vi vill att Rikshem delar in renoveringen i olika nivåer, så att hyresgästerna kan välja en nivå som de har råd med. Det görs i andra delar av landet, säger Åse Richard, i den lokala hyresgästföreningen i Gränby.

Annons
Läs ocksåÄr du länge i källaren - då kan larmet gå

På måndag ordnar hyresgästföreningen ett bostadsmöte för hyresgäster och andra intresserade i Gränbyskolans aula. Även representanter från Rikshem kommer att närvara.

Annons
Läs också Liten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än Hyresgästföreningen Skenande snitthyra i fattigaste stadsdelen: ”Håller på att få slut på rimligt prissatta hyresrätter” Får lämna stadsvåning efter konflikt om marmorhandfat Hyresjuristens råd: Gör så här om du betalar för hög hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.