HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäster lämnade över protestlista

Uppsala Protesterna mot Rikshems planerade hyreshöjningar i Gränby fortsätter. Idag lämnade hyresgäster över en protestlista med 1100 namn till Rikshem.
Foto: Rikshem
Eva Byegård från hyresgästföreningen i Gränby lämnar över en protestlista till Rikshems representant.

Klockan tio på förmiddagen lämnade den lokala hyresgästföreningen i Gränby över en lista med 1100 namnunderskrifter till Rikshems huvudkontor i Stockholm. Namnen har samlats in bland hyresgästerna i protest mot bolagets planer på att höja hyrorna med 43 procent i samband med omfattande renoveringar.

– Vi är övertygade om att det går att renovera lägenheterna på ett sådant sätt så att människor kan bo kvar. Vi vill att Rikshem delar in renoveringen i olika nivåer, så att hyresgästerna kan välja en nivå som de har råd med. Det görs i andra delar av landet, säger Åse Richard, i den lokala hyresgästföreningen i Gränby.

Läs ocksåEkonomisk kris och hot om höga hyror – då söker sig fler till Hyresgästföreningen

På måndag ordnar hyresgästföreningen ett bostadsmöte för hyresgäster och andra intresserade i Gränbyskolans aula. Även representanter från Rikshem kommer att närvara.

Läs också Tuffare tider: Allt färre klarar hyran i Östersund Fyra av tio i området godkänner inte renovering Tio år efter striden: Pennygången tvingade Hyresgästföreningen att tänka nytt Avbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.