Annons

Hyresgästföreningen hann inte betala Peace & Love

Dalarna Hyresgästföreningen förlorade inga pengar när musikfestivalen Peace & Love gick i konkurs. Fakturan kom till föreningen någon dag efter beskedet.

Hyresgästföreningen och Hem & Hyra har under flera år deltagit under musikfestivalen Peace & Love i Borlänge i Dalarna.

I år skulle föreningen efter lite inledande osäkerhet vara med. Hem & Hyra kunde under våren avslöja att festivalen höjde priset för marknadsplatserna från 15 000 till 50 000 kronor. Det fick Hyresgästföreningen att backa.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men sedan ändrade sig festivalarrangörerna. Hyresgästföreningen och en handfull andra föreningar skulle även i år få det lägre tidigare priset på 15 000.

Så när festivalen gick i konkurs hade Hyresgästföreningen sina planer klara och skulle precis till att betala.

Annons

– Vi väntade på fakturan när vi fick veta att de gått i konkurs. Nu har vi bestämt att vi ligger på den ett tag. Vi kommer inte att betala den i nuläget utan får se om konkursförvaltaren hör av sig, säger Annakari Berglund som är kommunikationschef över region Mitt/ Aros-Gävle.

Läs ocksåHuset förfaller när värden är nära konkurs – hyresgäster lever i rädsla och smuts: ”Ingen bryr sig”En ung man som går i ett överfullt soprum med diverse avfall både i överfulla soptunnor och på golvet.

Eventuellt kommer Hyresgästföreningen att delta under de arrangemang som ändå kommer att äga rum i Borlänge de dagar då festivalen skulle ha hållits i slutet av juli.

– Det var jättetrist för kommunen och för alla festivalbesökare att det blev så här. Men det kommer att bli lite saker på stan och jag tror att vi kommer att vara med någon dag i någon form.

Annons

Ni byter inte bara festival nu då? Till exempel till Putte i parken i Karlstad?

Läs ocksåPrestigehus i Stockholm – Misär i Skövde – Oscar Properties har övergett sina hyresgästerI Stockholm har Oscar Properties byggt prestigebostäder som de Norra Tornen i Vasastan. Men efter att bolaget försatt sig i ekonomisk kris tvingas hyresgästerna i Skövde stå ut med sopberg i källaren.

– Nej, jag tror luften gick ur oss lite nu. Vi hade jobbat hårt för detta och så blev det inget. Men till nästa år  kan det bli aktuellt med Karlstad eller någon annan festival. Musikfestivaler är ett väldigt bra sätt att nå ut till både unga och gamla och berätta om vilken nytta vi gör och sprida våra bostadspolitiska budskap. Vi hade tänkt att ta upp både hyrskatten och rapporten om ungas boende på Peace & Love, säger hon.

Läs också Örebro: Hyresgästföreningen flyttar in till stan – "Ivriga" Hans saker slängdes i förtid - stämmer kommunen på 94 000 kronor Krisande hyresvärd förlorar hus – hundra hushåll påverkas av ekonomisk krasch

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.