Annons

Hyresgästföreningen saknar motpart

Avesta Rivella har inte betalat avgiften till Fastighetsägarföreningen. Det betyder att Hyresgästföreningen nu saknar motpart i hyresförhandlingarna.
Hyresgästföreningen och Krylbohus har kommit överens om ett 18-punktsprogram för att sätta det skandalomsusade Krylboområdet i gott skick.

Tidigt i våras började Hyresgästföreningen förhandla med företrädare för Fastighetsägarföreningen om nya hyror för Rivellas hyresgäster i Krylbo och Karlbo. Hyresgästföreningen ställde krav redan innan förhandlingarna började. 

Kraven handlade om att Hyresgästföreningen vill se investeringsplaner och underhållsplaner för lägenheterna. Man ville också genomföra besiktningar av lägenheterna och att bristerna åtgärdas blir ett villkor för eventuella hyreshöjningar.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Sedan dess har Omniagruppens förvaltningsdel som skötte förvaltningen åt Rivella gått i konkurs och Colliers med kontor i Stockholm har tagit över förvaltningen. Men några hyresförhandlingar har inte återupptagits.

Annons

– Det enda vi vet är att Fastighetsägarföreningen inte förhandlar för Rivella längre eftersom Rivella inte betalat för medlemsskapet där. Vi har begärt besked från Colliers men där har man haft semester, säger Marcus Kjellin, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen i Borlänge.

Hem & Hyra har inte lyckats nå företrädare för varken Rivella eller Colliers för kommentarer.

Annons
Läs ocksåSex års kamp är över – nu kan Annika och Jim fira jul i nya lägenheten

Läs också Nästa års hyror klara för Hallstahems hyresgäster Grannen intill: Marin jobbar sex dagar i veckan - fotbollen höjdpunkten: "Ett skönt gäng" Krylbohus hotas av vite – måste utreda fukt och skadedjur Husen i Krylbo: Förra ägarna har gått under jorden – svek löfte

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.