HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyreshus blir bostadsrätter

Norrköping Hyresvärden Provinsfastigheter lämnar Norrköping efter att ha sålt av sina fastigheter där. Merparten av hyreslägenheterna har nu ombildats till bostadsrätter.

Hyresvärden Provinsfastigheter, som tidigare gick under namnet Allokton, avyttrade i slutet av förra året alla sina hyreshus i Norrköping.

– Vi hade bara fyra fastigheter där och det var för lite för att fortsätta. Antingen skulle vi växa eller sälja och då valde vi det senare, säger Jakob Johansson, vd för Provinsfastigheter.

Läs ocksåMariestad mest back på hyresrätter

Fastigheterna med totalt 53 lägenheter har nu tagits över av nybildade bostadsrättsföreningar.

– De boende har erbjudits att köpa sin lägenhet eller att fortsätta hyra som tidigare. Två tredjedelar av hyresgästerna har köpt sin lägenhet, säger Roger Sjögren, vd på HSB Östra, som hjälpt till vid ombildningen.

Enligt HSB har ombildningar av hyreshus än så länge varit ganska sällsynta i Norrköping. Men under förra året skedde en omsvängning.

Läs ocksåHyresgäster får köpa sina lägenheter

– Det känns som att det blev ett trendbrott under 2015, då det skedde flera ombildningar och vi kunde se ett ökat intresse. Bostadsrättspriserna har ju gått upp markant i Norrköping, så det kan säkert påverka, förklarar Roger Sjögren.

Läs också Tvärstopp för stor ombildning i Hovsjö Vill se tydligare regler vid ombildning Försäljning oroar i Ljusdal

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.