HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Inspektion av skandalfastighet i Eslöv utökas

Eslöv För en dryg månad sedan berättade Hem & Hyra om en fastighet i Eslöv var de boende lever under dåliga förhållande. Efter inspektion har krav ställts gentemot ägaren.
Fastigheten på Fågelsångsvägen har varit nedgången under en längre tid., Delar av innertaket i en av lägenheterna rasade ner till följd av fukten., En del fönster är trasiga och går inte att öppna., Boende i trapphuset hjälper varandra så gott det går., Efter kommunens tillsyn ställs krav om åtgärder, samtidigt kommer fastigheten att inspekteras en gång till.

Efter Hem & Hyras granskning av skandalfastigheten på Fågelsångsvägen i Eslöv beslöt Eslövs kommun att inspektera fastigheten. Sedan inspektörer från miljöavdelningen tillsammans med Räddningstjänsten Syd varit på plats, ställs krav om vite på 40 000 kronor. Inom tre månader ska fastighetsägaren säkerställa att samtliga lägenheter har godtagbar ventilation, vilket idag inte är fallet.

Under inspektionen besöktes två av fyra lägenheter. Vare sig i dessa lägenheter eller på vinden kunde inspektörerna finna tecken på fuktskador. Detta trots att ”en konstig doft uppfattas” i ett av badrummen, enligt miljöavdelningens inspektionsrapport. I samma dokument framgår det att boende i fastigheten bekräftat att det regnar in i en av grannarnas lägenheter. Denna lägenhet, som är samma lägenhet som Hem & Hyra tidigare besök var ett innertak har rasat ner, har enligt rapporten inte kunnat besökas.

Läs ocksåSunniva flydde fuktskadat hus – nu vill hyresvärden ha 46 000 kronor

– Eftersom vi fått mer information om statusen kommer vi försöka ta kontakt med den boende i sista lägenheten för att se om vi kan få komma in i bostaden. Vi kommer då även erbjuda fastighetsägaren att närvara om vi får tag på honom.  Besök kommer därför att behöva bokas i förväg för att vi garanterat ska få möjlighet att komma in i den delen. Utifrån det kan vi behöva skriva ytterligare ett föreläggande, säger Mikael Ståhl, miljöinspektör vid Eslöv kommun.

– Läs Hem & Hyras reportage här.
– Vems är ansvaret för fastigheten?
– Förfallet hus granskas efter avslöjande.

Läs också Hyresgäster och unga störs mer än andra – ny studie förvånar forskare Därför drabbas Ann-Charlotte, 71, så hårt när hettan slår till De längtar efter ny ventilation – har inte fungerat sedan 2015 Ingvar, 83, saknar frisk luft i bostaden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.