Annons

Kabelprotester i Ludvika

Ludvika ​​ Protesterna mot att LudvikaHem bytt leverantör för teve- och internet har varít starka. På onsdagen träffar det kommunala bolagets vd Ulf Rosenqvist den nya och den gamla leverantören i extrainkallade möten.
Lokala företaget LA Cable har hittills stått för bredband, IP-telefoni och kabelteve i LudvikaHems lägenheter men den nya upphandlingen tidigt i våras vanns av Comnet Networks/Teracom och då blev det problem.
Hyresgäster hörde av sig till bostadsföretaget och lokaltidningarna med klagomål på sändningarnas kvalitet och på att priset för den som har fler än en teveapparat sköt i höjden. Innan alla kablar dragits har man fått ha en 10 meter lång kabel från hallen in till teven och många äldre har haft svårt att ställa in den box som den nya leverantören skickat.
TV 3 och TV 6 samt Viasats kanaler saknas än så länge i det nya utbudet och bindningstiden är hela två år om man vill utöka utöver basutbudet.
Ulf Rosenqvist på LudvikaHem hoppas att problemen är övergående men säger till Hem & Hyra att om inte den nya leverantören kan lösa problemen med sändningarna kan man tvingas gå tillbaka till LA Cable som fungerade utan anmärkningar.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar På Freja behöver ingen sitta ensam – här är trion som får seniorerna att ställa sig i kö Pippi tog Fabienne till Sverige – "fredagsfikat det bästa jag vet" Du betalar elitlagen via hyran – "pengar behövs i de här tiderna" Räddningstjänsten stänger två hus i Blötberget - Susanna en av dem som drabbas Protesterna hjälpte inte: Ludvikahem säljer 147 lägenheter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.