Annons

Kopparstaden sänker sina uthyrningskrav

Falun Kopparstaden förändrar sina uthyrningsregler. Nu kan även den som har vikariat få hyra bostad. Dessutom sänks inkomstkraven.
Kopparstaden sänker sina inkomstkrav och ska nu också hyra ut till dem som har vikariat eller är projektanställda. Foto: LENA MATTSSON

Kopparstaden inleder sitt pressmeddelande om de nya uthyrningsreglerna med att konstatera att företaget är allmännyttigt och ska bedriva ”en ansvarsfull uthyrning av bostäder”. Därefter konstaterar man att att kraven på hyresgästerna inte får vara ”omotiverat höga”.

De största förändringarna Kopparstaden gör av sina uthyrningsregler är alltså att sänka inkomstkraven. Den nya inkomstgränsen är det som tidigare kallades existensminimum men som nu kallas förbehållsbelopp. Det kommer också att tas större hänsyn än tidigare till hur många barn som finns i den bostadssökandes familj.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Kopparstaden har tidigare bara hyrt ut till dem som har fast anställning men reglerna ändras nu så att den som har vikariat, projektanställning eller visstidsanställning också ska kunna komma i fråga som hyresgäst.

Fortlöpande kontroller kommer från och med nu att göras så att lägenheter inte hyrs ut svart. 

Annons
Läs också Värdarnas knep som höjer hyran – därför betalar du mer än grannen Därför är utrikesfödda överrepresenterade hos Kronofogden – inte bara pengar som är problemet 35-årig kvinna förlorar lägenhet på Östermalm efter svartkontraktshärva: "Mardröm" Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Son ville ta över lägenhet när mamman dog – det här gäller: "Man ärver inte hyreskontrakt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.