HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Krav på höjd hyra i Gårdsten

Göteborg Kommunala Gårdstensbostäder vill höja hyrorna för sina drygt 2 700 hyresgäster. Nu startar förhandlingar med Hyresgästföreningen.

Nyligen presenterade Göteborgs tre största kommunala hyresvärdar nya hyror för närmare 70 000 hyresgäster efter avslutade förhandlingar med Hyresgästföreningen. Uppgörelserna innebär att hyran höjs med i genomsnitt 0,5 procent från och med årsskiftet.

Nu kallar även systerbolaget Gårdstensbostäder till förhandling. Med sig har man ett utgångsbud om att få höja hyrorna med närmare en procent i snitt från och med 1 januari i år.

Läs ocksåNya omfattande hyreskravet för 75 000 lägenheter i Göteborg – var fjärde göteborgare berörsVar fjärde göteborgare bor i någon av Framtidens 75 000 lägenheter.

Hyresgästföreningen ser å sin sida ”inga skäl till varför hyrorna ska höjas”, enligt ett brev som gått ut till medlemmar som bor hos Gårdstensbostäder.

Hittills har drygt 170 kommunala bostadsbolag runt om i landet och ungefär lika många privatägda yrkat på att få höja hyrorna. Genomsnittskravet ligger på ungefär två procent, aningen högre för de privata.

160 av de kommunala värdarna har hunnit enas om nya hyror med Hyresgästföreningen. Resultatet ligger på knappt 0,6 procent i snitt. Drygt 100 privata värdar har också nått uppgörelser, på ett snitt strax under de kommunala.

Läs ocksåTvå nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de

LÄS MER: Hur ligger din värd till?

  • Här listar Hem & Hyra hyreskraven från bostadsbolag i Västra Götaland.
  • Här hittar du färdiga uppgörelser i länet för 2016.

Läs också Polischefen blir ny bostads-vd: ”Här finns en möjlighet att förebygga” Kommunalt bolag hotade att vräka barn efter mammans död Ser Gårdsten som framtidens modell: "Förbluffad över att inte fler vågar"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.