Annons

Krav på hyreshöjningar i region Aros-Gävle

Västmanland De första yrkandena på hyreshöjningar från hyresvärdar har lämnats in till Hyresgästföreningen. Ockelbogårdar begär mest – 3,7 procent.

Under hösten förhandlas hyrorna för de bostadsbolag som justerar hyrorna från årsskiftet. De första yrkandena på hyreshöjningar har lämnats in till Hyresgästföreningen. Det är Fastighetsägarföreningen i Gävleborg och Västmanland som begär hyreshöjningar på mellan 2,5 och 2,8 procent, Gavlegårdarna som föreslår en höjning på 2,5 procent, medan Ockelbogårdar yrkar på 3,7 procent.

Hyresgästföreningen hoppas på ännu ett år med låga hyreshöjningar.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Det kommer inte att vara någon större skillnad mot i fjol när det gäller att äga och förvalta fastigheter. Räntan kommer att gå upp, men det kommer vi att märka först 2019-2020, säger Mårten Gulin, förhandlingschef på Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle.

I fjol höjdes hyrorna i region Aros-Gävle med i snitt 0,69 procent för allmännyttorna och 0,71 procent för de privata.

Annons
Läs också Rekordhöga hyreskrav i Stockholm och på Gotland – privatvärdar vill höja hyran med upp till 15,4 procent Hotfull hyresgäst ville spränga värdens kontor – får kontaktförbud och kan vräkas Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Ingen brist på studentbostäder i de flesta högskolekommunerna: ”Vi har 130 tomma lägenheter” Skyhöga hyreskrav i Västsverige – privata värdar vill höja med upp till 16,4 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.