HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Krav på hyreshöjningar i region Aros-Gävle

Västmanland De första yrkandena på hyreshöjningar från hyresvärdar har lämnats in till Hyresgästföreningen. Ockelbogårdar begär mest – 3,7 procent.

Under hösten förhandlas hyrorna för de bostadsbolag som justerar hyrorna från årsskiftet. De första yrkandena på hyreshöjningar har lämnats in till Hyresgästföreningen. Det är Fastighetsägarföreningen i Gävleborg och Västmanland som begär hyreshöjningar på mellan 2,5 och 2,8 procent, Gavlegårdarna som föreslår en höjning på 2,5 procent, medan Ockelbogårdar yrkar på 3,7 procent.

Hyresgästföreningen hoppas på ännu ett år med låga hyreshöjningar.

Läs ocksåFörhandlare i oväntat möte

– Det kommer inte att vara någon större skillnad mot i fjol när det gäller att äga och förvalta fastigheter. Räntan kommer att gå upp, men det kommer vi att märka först 2019-2020, säger Mårten Gulin, förhandlingschef på Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle.

I fjol höjdes hyrorna i region Aros-Gävle med i snitt 0,69 procent för allmännyttorna och 0,71 procent för de privata.

Läs också Hyresparterna tar valresultat med ro Värmdö Bostäder höjer hyran med 1,4 procent Hyrorna höjs i Mölndal Optimism kring Hyreskommissionen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.