Annons

Linda och Kevin blir sjuka i lägenheten

Falun För ofta. För länge. Allt sämre. Så ser Linda Karlssons vardag ut. Hon misstänker att hennes och sonen Kevins sjukdomar beror på fukt och mögel i lägenheten.

Varje sommar sedan Linda flyttade in i trean i Britsarvet har avloppen utanför husen svämmat över. Vattnet har tagit sig in och tvättstugan, som ligger rakt under Lindas lägenhet, har svämmat över.

Det är en omisskännlig lukt av just tvättstuga som slår emot en när man öppnar porten. Linda själv känner ingenting längre, hon är alltid täppt i näsan och har huvudvärk nästan varje dag. 

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Fyraårige Kevin är ofta förkyld, alltför ofta tycker hans BVC-sköterskan. 

– Jag har haft massor av sjukdomar det senaste året; förkylningar, andningssvårigheter och yrsel. Det värsta är ju att när vi är sjuka måste vi vara hemma men det är ju här vi blir sjuka, säger Linda och ser på Kevin som kliar sig under näsan, något han allt oftare gör. 

Annons

Vid Hem & Hyras besök pågår arbeten i tvättstugan. Två hantverkare byter ut plattor i väggarna där och i Hyresgästföreningens lokal som ligger intill. Inte förrän nu, ett halvår senare, har allt torkat efter sommarens översvämning.

Läs ocksåSå undviker du mögel – fyra riskplatser i lägenheten: ”Måste städa bort”Det finns olika sätt att stoppa möglet att växa till sig i lägenheten.

Linda har talat med bovärdarna hos kommunala Kopparstaden men ingen har kunnat ge någon förklaring till hennes besvär. Själv är hon övertygad om att det är fukt och mögel från tvättstugan som gör henne och Kevin sjuka. 

– Ett av bevisen för det är att jag alltid mår bättre när jag är på jobbet, säger Linda.

Annons

– Vi har bett saneringsföretaget Ocab om hjälp och de ska snarast undersöka Lindas lägenhet. Vi hoppas att de kan göra det den här veckan. Det är bra med en tredje part i sådana här fall, kommenterar bovärdschef Göran Olsson på Kopparstaden.

Läs ocksåLa sin avföring i glasslådor – lät möglet ta över hela badrummet
Läs också Mikaela tvingades leva i mögel i månader utan att värden agerade: "Gigantiskt problem" Råttor, fukt och dålig ventilation – hyresgästerna fick nog och anlitade privata jurister Lovade betala för kattkisset - ångrade sig och gick till polisen: "Aldrig skrivit på det aktuella avtalet"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.