HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ludvikaföreningen drabbad av flera inbrott – ”total fördärvelse”

Ludvika Hyresgästföreningen i Ludvika har på kort tid drabbats av flera inbrott i sin föreningslokal. I helgen var det dags igen. ”Den här gången var det total fördärvelse”, säger ordföranden Bo Fremén.

Det är tredje eller fjärde gången på bara några veckor som det har varit inbrott i lokalen, enligt Bo Fremén. Tidigare har tjuvarna bara stökat till litegrann, men i helgen var det annorlunda.
– Jag fick ett samtal igår (söndag) om att det hade varit ett nytt inbrott. När jag kom dit såg jag att man hade brutit sönder dörren till expeditionen och totalt vandaliserat i lokalen. De hade slängt en massa skit på golvet och så hade de stulit en dator, säger Bo Frémen.

Hur tjuvarna har tagit sig in har hela tiden varit ett mysterium. Men i ett försök att få stopp på inbrotten bytte man så sent som i torsdag lås till lokalen. Bara fastighetsägaren och Bo Fremén har nu nycklar till den.

Läs ocksåTapetprotest i Ludvika – motsätter sig försäljning

Men det hjälpte alltså inte.
– Hur de har brutit sig in den här gången vet jag inte. Det enda jag kunde se var att ett fönster stod öppet. Men hur de hade lyckats dyrka upp det kan jag inte förstå.

Lokalen ligger i bostadsområdet Kolbotten, lite utanför centrala Ludvika.

Vad ska ni göra nu?
– Det är inte mycket vi kan göra. Lokalen ligger lite ödsligt så det är ingen som kan se om det är någon som smyger omkring där. Sedan är det ju ett problem att det inte är någon verksamhet i lokalen på grund av coronan, säger Bo Fremén.

Läs ocksåKlagar på de boende – själv har Bessou 10 år gamla hyresskulder

Inbrotten är polisanmälda.

Läs också 80-åriga Vita Pedersen bor hos skandalvärden Skräckbesöket: Psykotisk granne trängde sig in och hotade barnfamilj med kniv i deras hem Kvinna åtalas för bordelluthyrning av hyresrätt – polisen spanade genom brevinkastet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.